Hódolat Lagerfeldnek / Hommage to Lagerfeld

Az idei Met Gala egybeesett május 1-jével, témája pedig ezúttal Karl Lagerfeld csaknem 70 éves divattervezői pályafutása volt, hiszen a Metropolitan Múzeum jelenlegi kiállítása neki állt emléket. Voltak gyöngyök, kaméliák és Karl imádott macskája, Choupette is megjelent a hírességek által viselt kreációiban. Jared Leto egyenesen a bundás állat bőrébe bújt, Jeremy Pope uszályára a divatguru arcképét formálta meg a Balmain feje, Olivier Roustering. A polihisztorként is aposztrofált Lagerfeld hatalmas életművet hagyott hátra, fotózott, filmet rendezett és színházi jelmezeket is tervezett és dolgozott a Balmainnek, a Patounak, a Valentinonak, amellett, hogy a Chanel, a Chloé és a Fendi kreatív igazgatói székében is ült.


Az est egyik társelnöke, Dua Lipa egy olyan estélyi ruha mellett tette le a voksát, melynek története van. Az ikonikus darabot a szupermodell Claudia Schiffer tette híressé, mikor az 1992-es Chanel couture show zárásaként ebben lépett kifutóra. A rojtos aljú tweed menyasszonyi ruha fűzőrésze dirndlre hajaz, ami az Alpok német nyelvterületeinek népviselete. Mivel Karl is Németországban született, ennél autentikusabb módon nem is fejezhette volna ki tiszteletét a géniusz felé.


A résztvevők közül többen is Thom Brownetól választottak, akinek a ruhái abszolút illettek a 20. század egyik legmeghatározóbb divattervezőjének munkásságához. Nálam a dobogó tetején egyértelműen Jenna Ortega és Janelle Monáe állnak - mindkettejük szettje briliáns. A Wednesday sztárja egy gót stílusú iskoláslány szerepét játszotta, az énekesnő túlméretezett zakója viszont sajnálatos módon hamar lekerült, hogy előbukkanjon alóla abroncsos tüll szoknyája és flitteres bikinije.

 

Teyana Taylor Lagerfeld kedvenc viseletét, a fehér inget fekete nyakkendővel gondolta újra egy merész tweed együttessel kiegészítve.

Anne Hathawayre egy extrémebb vonalat képviselő tweed Atelier Versace kreációt öltöttek, amely minden apró részletében hordozta Coco Chanel úttörő szemléletét, amelyet Lagerfeld a divatháznál töltött hosszú évek során továbbvitt. A ruhához tartozó tweed motorosdzseki szerintem Gabrielle kedvenc darabja lenne. 

Olivia Wilde egy felső részében hegedűt formáló estélyiben vonult. A Chloé egy Lagerfeld által tervezett ruha alapján gondolta újra az öltözéket, amely az 1983-as, zenére épülő kollekció egyik kulcsdarabja volt.

Emily Ratajkowski egy '20-as éveket idéző légies Tory Burch szépségbe bújt, ami mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni.

Lagerfeld egykori múzsája, Kate Moss a lányával, Lilával érkezett, mindketten tetőtől- talpig Fendi pasztellekben rótták le tiszteletüket.

Lea Michele ezüst flitterekben fürdő rojtos ruhája Michael Kors munkája, amely egy kárpázatos gyémánt nyakék és vintage koktélgyűrűk társaságában lett teljes.

Miranda Kerr az est legelegánsabb outfitjéért garantáltan sorban állhatott. A gyöngyökkel kivarrt Dior Haute Couture by Maria Grazia Chiuri darab egy igazi valóra vált álom.

Lily Collis csodásan festett ezen az estén. Bár ez a Vera Wang kétrészes fűzőjével, puffos ujjaival szemből nézve is egy rafinált darab, a szoknya uszályán ezüstözött betűkkel egy név szerepel: KARL.

És akik nem hagyhatták ki, hogy ne Chanelben jelenjenek meg ezen a rangos eseményen: Gisele Bündchen, Margot Robbie és Naomi Campbell. Mindhárman hűek maradtak imádott géniuszukhoz, Gisele ugyanazt a ruhát öltötte magára, ami 16 éve volt rajta egy fotózáson, Margo egy 1993-as, a kifutón eredetileg Cindy Crawford által bemutatott ruhát viselt, Naomi pedig a 2010-es couture kollekció egyik lélegzetelállító darabját vette újra elő. Szerintetek ki volt a legjobban öltözött a felsorolt hírességek közül?

Képek forrás: Vogue

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése