Sellők úszódresszben / Mermaids in swimsuits

A szokásos Oscar gálás beszámolóm vörös szőnyeges megjelenései közül 10+1 kedvencet szeretnék kiragadni. A tervezők ceruzája ezúttal bátrabban siklott a papíron, de idén talán egy olyan ruhát sem találtam, ami beírta volna magát a divattörténelembe. Trendek mindenesetre tetten érhetők, így a zöld pasztell árnyalatai, a sellőfazonok és a merevített vállmegoldások biztosan visszaköszönnek majd az idei évben.

Az este számomra abszolút győztese Emma Stone, aki a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át egy peplumos mentazöld jacquard Louis Vuittonban. A ruha továbbvitte azt a karaktert, akit Emma a Szegény párákban alakított. A színészi játék mellett a film látványvilága igazi kuriózum, nagy részének minden milliméterét fanatikusok alkották meg az Origo és a Korda Stúdió nulláról felépített díszleteiben. Ezt díjazták is a legjobb látvány, jelmez, illetve haj- és smink kategóriában. Nem mellesleg újabb fantasztikus sikernek örülhetünk: Mihalek Zsuzsa berendezőként a látványtervező csapatot erősítve bekerült az Oscar trófeások közé!


Carey Mulligan az elegancia nagykövete volt egy operakesztyűvel viselt Balenciagában. Ő szintén a nomináltak között volt: a Maestro című filmben Bradley Cooper oldalán játszotta Leonard Bernstein feleségét. A film végül sajnos egyetlen jelölést sem váltott aranyszoborra, de az tény, hogy ezúttal a két másik vetélytárs, a Szegény párák és az Oppenheimer sok tekintetben erősebb volt. 


A sellő vonalat Anya Taylor-Joy és Hailee Steinfeld is képviselte, előbbi ruháján a halpikkelyszerű applikációk a Dior kezét dicsérik, utóbbinak Elie Saab egy kagylószerű mellrésszel ellátott légies csodát álmodott meg.


Merevített úszódresszeket idéző felsőrészben tündököltek az Oppenheimer sztárjai: Florence Pugh, aki a Del Core-tól választott és a legjobb mellékszereplőként jelölt Emily Blunt, akit a Schiaparelli Couture öltöztett ezen az estén. Itt említeném meg, hogy bár Emily első jelölését nem tudta győzelemre váltani, az Oppenheimer összesen hét szobrot hozott el, köztük a legjobb film, férfi főszereplő, rendező, operatőr és legjobb eredeti zene kategóriákban.



Különleges vállmegoldású fekete bársony estélyiben lépett a vörös szőnyegre az Egy zuhanás anatómiájának főszereplője, Sandra Hüller, aki  Schiaparellit viselt és Eva Longoria, akit Tamara Ralph tett még elegánsabbá.



Merész és rendkívül élénk színfolt volt Zendaya egy pálmafa mintás Armani Privében és Jennifer Lawrence, akire a Dior divatház ikonikussá vált sziluettjét egy játékos polka pettyes anyagból formázta.



És hogy a csillogó tollas '20-as éveket se hagyjuk ki a felsorolásból, jöjjön Lupita Nyong'o ebben az álomszép jégkék Armani Privé költeményben. Ezt szívesen viselném én is!


Photos: The CUT

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése