Jelszó: vintage / Password: vintage

Ha május első hétfője, akkor Met Gála! A New York-i Metropolitan Museum of Artsban most nyitott az 'In America: Anthology of Fashion' című kiállítás, amely az amerikai divatot tárja fel a 19. század második felében. A hírességek a csillogó glamúr jegyében jelentek meg, köztük Jessica Chastain, aki királynőként vonult ebben a turbánnal megkoronázott ökörvér színű földet söprő Gucciban. Jöjjenek a kedvenceim, amik ezúttal sem a papírformát hozták, hanem tervezési bravúrjukkal, kidolgozásukkal vagy styling ötleteikkel kiemelkedtek a többiek közül.

Jópár éve látható a divat világában, hogy a fenntarthatóság egyre inkább követendő példa, így a tervezők sem találnak semmi kivetnivalót abban, hogy az archívumukból válogassanak. Amellett, hogy folyton újdonságokon törik a fejüket, jó érzéssel tölti el őket, ha előkerülnek korábbi kollekciós darabok, amik még ma is megállják a helyüket. Kim Kardashian emelte a tétet: ő egyenesen abban a Jean-Louis ruhában vonult fel, amiben Marilyn Monroe énekelte a Happy birthday, Mr. Presidentet JF Kennedynek. Bár a muzeális darab a sérülések elkerülése érdekében csak néhány percig lehetett a sztáron, mégis hét kilót kellett fogynia, hogy beleférjen. Hogy ezt mennyire volt jó ötlet engedélyezni, az hamarosan kiderül.

Blake Lively a gála egyik védnökeként kimaxolta az estélyt csodaszép ruhájával, ami olyan volt, mint egy életre keltett műalkotás. A pasztell színekben és bronzban pompázó Atelier Versace darab a publikum szeme láttára változott rozé aranyból kékre. Persze nem bűvésztrükkről volt szó, csupán a segítők csatolták le és fordították ki az extrém masniként feltűzött uszályt.

A ruha inspirációját a New York-i építészet adta: a sziluett és a korona a Szabadság-szobrot idézte, a fűzőn pedig az Epire State Building jellegzetes motívumai köszöntek vissza. A Nagy Alma Alicia Keys gyönyörű palástján is megjelent, amit Ralph Lauren nevét dicséri.

Számomra az este egyik legszebbje Kaia Gerber volt, aki egy álomszép ezüst Alexander McQueent viselt. Megjelenését hullámos hajkoronával és vintage hajcsatokkal tette teljessé. Több, mint emlékezetes volt Daisy Edgar-Jones is, ő egy csillogó rojtos flapper Oscar de la Renta-ban lépett a vörös szőnyegre.

Anna Wintour haute couture Chaneljéhez ikonikus napszemüvege helyett tiarát húzott, míg Jodie Turner-Smith meseszép rózsaszín habokban úszott a Gucci jóvoltából.

Budoár hangulatot hozott Paloma Elsesser plus-size modell kétrészes Coach kreációja, amely egy szatén fűzőből és egy '30-as évekből származó antik csipke felhasználásával készült szoknyából állt.

Anitta gyöngyökkel díszített liláskék Moschino estélyije bájos forgatagként ölelte körül, Normaninak pedig Christiano Siriano álmodott meg egy cseles outfitet, ami az aranykorba repítette vissza.

Az elegáns úriemberek közül a Vogue globális vezető szerkesztője, Hamish Bowles egyértelműen kitűnt. Ehhez monogramos bársony loafere, a Ralph Lauren által tervezett frakk, valamint egy cilinder és egy sétapálca is hozzásegítette.

Végül vegyük szemügyre a különc Gucci "ikreket", Jared Letot és Alessandro Michele-t, akik a szexi macskanőnek öltözött Dakota Johnsonnal pózoltak. Érdemes a hímzéseket és a ruháról lelógó strassz rojtokat közelről is szemügyre venni. Bámulatos!


Képek forrása: Vogue

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése