Walk of Fame

Marilyn kedvencei / Marilyn's favourites

csütörtök, május 03, 2018

A világ elsőszámú szexszimbólumának tartott Marilyn Monroe-t a mai napig rengetegen utánozzák, pedig ő maga is javarészt megcsinált jelenség volt. A 20th Centuries Foxszal aláírt szerződése után platinaszőkére festette a haját, bőrét hormontartalmú krémekkel fehérítette, vörös ajkai, cicás tusvonala és szépségpöttye mind-mind kitalált imidzsének részét képezték. Teste nem volt 100%-ban természetes: állába implantátumot ültettek, az orrát picit átszabták és kebleit is dúsították. Éltetét hatalmas kettősség jellemezte: a rivaldafényben fürdő bombázó és az árnyékban lévő nő, aki csupán egy átlagos életre vágyik. Lássuk, hogy az ünnepelt filmsztárnak és a valódi Marilynnek mik voltak a kedvencei!

Ahogy a dalban elhangzik: a gyémántok egy lány legjobb barátai, és Marilyn látszatra tartotta is magát ehhez a kijelentéshez. A hétköznapokban azonban inkább egy visszafogott igazgyöngysor mellett tette le a voksát. Nem szívesen viselt karkötőt és gyűrűt, mert a kezét kövérnek tartotta.

A filmbemutatókon mélyen dekoltált testhezálló ruhákban jelent meg, melyeket szőrmestólákkal és hosszú kesztyűkkel tett még előkelőbbé. Szerepéből kibújva viszont az estélyiket gyorsan a szekrény mélyére hajította és kényelmes fekete garbóba vagy fehér ingbe bújt.  

Érzéki lénye a férfias szabású darabokban is sugárzott, így bevállalta, hogy nő létére farmert hordjon. A Levi's klasszikus boyfriend nadrágjában és oversize farmerdzsekijében önfeledtebben érezte magát, nem kellett libbenő szoknyáját kordában tartania.

Cseppet sem volt szégyenlős, sokszor járt-kelt a forgatásokon meztelenül, az  ágyban is csupán Chanel No.5-ot viselt. Ám mindez csupán reklámfogásnak bizonyult, kedvenc parfümje igazából a Floris Rose Germanium volt.

Filmjeiben többször fakadt dalra és J. F. Kennedynek is elénekelte a Happy birthdayt. Imádta a jazzt, rajongott Ella Fitzgeraldért és Louis Armstrongért, emellett klasszikusok is szerepeltek a gyűjteményében, például Bach és Mozart.

Kikapcsolódásként jógázott és olvasott. Az első ránézésre butuskának tűnő szőkeség valójában egy rendkívül művelt és olvasott nő volt. Falta a szépirodalmat, többek között Dosztojevszkijt, Tolsztojt és Hemingwayt. Intelligenciahányadosa pedig magasabb volt, mint Einsteinné vagy Napóleoné, szám szerint 168.


Képek forrása: Pinterest

You Might Also Like

0 megjegyzés