Marilyn kedvencei / Marilyn's favourites

A világ elsőszámú szexszimbólumának tartott Marilyn Monroe-t a mai napig rengetegen utánozzák, pedig ő maga javarészt megcsinált jelenség volt. Az eredetileg barna hajú lány ugyanis a 20th Centuries Foxszal aláírt szerződése után festette platinaszőkére a haját, majd több szépészeti beavatkozáson is részt vett: állába implantátumot ültettek, az orrát picit átszabták és kebleit is dúsították. Bőrét hormontartalmú krémekkel fehérítették, vörös ajkai, cicás tusvonala és szépségpöttye szintén kitalált imidzsének részét képezték. Éltetét valószínűleg emiatt hatalmas kettősség jellemezte: a rivaldafényben fürdő bombázó és az árnyékban megbúvó nő, aki csupán átlagos életre vágyik. Lássuk, hogy az ünnepelt filmsztárnak és a valódi Norma Jeane Mortensonnak mik voltak a kedvencei!

Ahogy a dalban elhangzik: a gyémántok egy lány legjobb barátai, ezért Marilyn látszatra igyekezett tartani magát ehhez a kijelentéshez. A hétköznapokban azonban inkább egy visszafogott igazgyöngysor mellett tette le a voksát. Nem szívesen viselt karkötőt és gyűrűt, mert a kezeit kövérnek tartotta.

A filmbemutatókon testhezálló, mélyen dekoltált ruhákban jelent meg, melyeket szőrmestólákkal és hosszú kesztyűkkel tett még előkelőbbé. Szerepéből kibújva viszont az estélyiket gyorsan a szekrény mélyére hajította és kényelmes fekete garbóba vagy fehér ingbe bújt.  

Cseppet sem volt szégyenlős, sokszor járt-kelt a forgatásokon meztelenül, az ágyban is csupán Chanel No.5-ot viselt. Ám mindez valószínűleg egy reklámfogás lehetett, mivel kedvenc parfümje igazából a Floris Rose Germanium volt.

Érzéki lénye a férfias szabású darabokban is sugárzott, ezért bevállalta, hogy nő létére farmert hordjon. A Levi's klasszikus boyfriend nadrágjában és oversize farmerdzsekijében önfeledtebben érezte magát, mint mikor libbenő szoknyáját kellett kordában tartania.

Filmjeiben többször fakadt dalra és J. F. Kennedynek is elénekelte a Happy birthdayt. Imádta a jazzt, rajongott Ella Fitzgeraldért és Louis Armstrongért, de klasszikusok is szerepeltek a gyűjteményében, például Bach és Mozart.


Kikapcsolódásként jógázott és olvasott. Az első ránézésre butuskának tűnő szőkeség valójában egy rendkívül művelt és olvasott nő volt. Falta a szépirodalmat, többek között Dosztojevszkijt, Tolsztojt és Hemingwayt. Intelligenciahányadosa pedig magasabb volt, mint Einsteinné vagy Napóleoné, szám szerint 168. Nem véletlen, hogy számtalan olyan fotó készült róla, amin éppen könyvet olvas.

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése