Walk of Fame

Marilyn kedvencei / Marilyn's favourites

csütörtök, május 03, 2018

A világ elsőszámú szexszimbólumának tartott Marilyn Monroe-t a mai napig rengetegen utánozzák, pedig ő maga is javarészt megcsinált jelenség volt. Az eredetileg barna hajú lány ugyanis a 20th Centuries Foxszal aláírt szerződése után platinaszőkére festette a haját. Bőrét hormontartalmú krémekkel fehérítette, vörös ajkai, cicás tusvonala és szépségpöttye mind-mind kitalált imidzsének részét képezték. Teste sem volt 100%-ban természetes: állába implantátumot ültettek, az orrát picit átszabták és kebleit is dúsították. Éltetét hatalmas kettősség jellemezte: a rivaldafényben fürdő bombázó és az árnyékban lévő nő, aki csupán egy átlagos életre vágyik. Lássuk, hogy az ünnepelt filmsztárnak, Marilynnek és a valódi Norma Jeane Mortensonnak mik voltak a kedvencei!

Ahogy a dalban elhangzik: a gyémántok egy lány legjobb barátai, így Marilyn látszatra tartotta is magát ehhez a kijelentéshez. A hétköznapokban azonban inkább egy visszafogott igazgyöngysor mellett tette le a voksát. Nem szívesen viselt karkötőt és gyűrűt, mert a kezeit kövérnek tartotta.

A filmbemutatókon mélyen dekoltált testhezálló ruhákban jelent meg, melyeket szőrmestólákkal és hosszú kesztyűkkel tett még előkelőbbé. Szerepéből kibújva viszont az estélyiket gyorsan a szekrény mélyére hajította és kényelmes fekete garbóba vagy fehér ingbe bújt.  

Cseppet sem volt szégyenlős, sokszor járt-kelt a forgatásokon meztelenül, az ágyban is csupán Chanel No.5-ot viselt. Ám mindez valószínűleg reklámfogás lehetett, mivel kedvenc parfümje igazából a Floris Rose Germanium volt.

Érzéki lénye a férfias szabású darabokban is sugárzott, így bevállalta, hogy nő létére farmert hordjon. A Levi's klasszikus boyfriend nadrágjában és oversize farmerdzsekijében önfeledtebben érezte magát, nem kellett libbenő szoknyáját kordában tartania.

Filmjeiben többször fakadt dalra és J. F. Kennedynek is elénekelte a Happy birthdayt. Imádta a jazzt, rajongott Ella Fitzgeraldért és Louis Armstrongért, emellett klasszikusok is szerepeltek a gyűjteményében, például Bach és Mozart.


Kikapcsolódásként jógázott és olvasott. Az első ránézésre butuskának tűnő szőkeség valójában egy rendkívül művelt és olvasott nő volt. Falta a szépirodalmat, többek között Dosztojevszkijt, Tolsztojt és Hemingwayt. Intelligenciahányadosa pedig magasabb volt, mint Einsteinné vagy Napóleoné, szám szerint 168. Nem véletlen, hogy rengeteg olyan fotó készült róla, amin éppen egy könyvet olvas.

Képek forrása: Pinterest

You Might Also Like

0 megjegyzés