Pinkben úszik Hollywood / Pink affair in Hollywood

A filmezés legnívósabb estéjén taroltak a pinkek! A két évvel ezelőtti #MeToo mozgalom és a tavalyi visszafogott ünneplés után a Dolby Theater tegnap éjjel egy rendkívül színes szivárvánnyá változott Los Angelesben. Lehet, hogy a meghívón dresszkódként a különc volt feltűntetve, a Golden Globe-on tapasztalt merészség ugyanis tovább folytatódott. Ha valaki azt hiszi, hogy ez az este a visszafogottságról szólt, az nagyon téved. Kétségtelen, hogy a világnak szüksége van az élénk színekre és ezt a legnagyobb sztárok is aláírják. Jöjjenek a plakátszínek, a szabászati bravúrokkal tarkított estélyik, a metálfényben fürdő anyagok és a bátorság bajnokai!

Helen Mirren mindig imádnivaló színfolt a vörös szőnyeges bevonulásokon. Ebben a színátmenetes pink-korall Schiaparelliben tündökölt.

A sztárok nemcsak, hogy nem riadtak meg a rózsaszín különféle árnyalaitól, hanem egyenesen imádták! Sőt, ezt a visszafogottnak semmiképpen sem nevezhető színt hatalmas volumennel és feltűnő applikációkkal bolondították meg. Linda Cardellini Schiaparellije és Angela Bassett Reem Acra uszályos estélyije szinte önálló életre kelt, Gemma Chan zsebes Valentinoja parádés gallérban végződött.

Voltak, akik a rózsaszín pasztellesebb változataihoz nyúltak. Kacey MusgravesGiambattista Valli óriási habos süteménynek öltöztette, KiKi Layne viszont az egyik legelegánsabb híresség volt ebben az Atelier Versace csodában.

Egy csipetnyit lilább irányba mozdult el Meagan Good, akinek Georges Chakra tervezett a rangos eseményre és Emilia Clarke is, aki a Balmaintől kölcsönzött.
Sok hölgy bújt nadrágba, köztük Awkwafina, aki egy pimasz Dsquared2 diszkó öltöny mellett tette le a voksát. Jason Momoa és felesége, Lisa Bonet szintén a nem szokványos ruhák között keresgélt: a páros Fendi szettjével a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld emléke előtt tisztelgett. Az Aquaman sztárjának csuklóján egy kilencvenes években nagy slágernek számító hajgumit is viselt, ami a legbizarrabb rémálmaimba se jöjjön elő!

Az alakot követő fazonokat idén sok színésznő szerette. Amy Adams a visszafogott szépség csodás példája ebben a cikkcakk mintájú Versace-ban.

A futurisztikus vonallal könnyen azonosulni tudók is megtalálhatták kedvenceiket az idei díjátadón. Jennifer Lopez közelítve az ötvenhez lélegzetelállítóan festett a tükrökkel kirakott Tom Fordban, Emma Stone merevített vállú flitteres Louis Vuittonjának tervezésénél ugyancsak megszaladt a fantázia.

A férfiak szintén a megszokottnál bátrabbak voltak: Stephan James egy fehér csizmákkal kiegészített háromrészes bársony Etro szmokinban pózolt a vörös szőnyegen, míg Mark Ronson egy házikabátra emlékeztető öltönyben jelent meg.

Allison Janney Pamella Roland által tervezett ruhájában beállhatott volna Nicholas Hoult és Joe Alwyn mellé. Nicholas egy félig zakó-félig sál Dior by Kim Jones kreációban érkezett, amelyet egy ötvenes évekbeli ruha inspirált. Mindhárman kimaxolták az eleganciát.

Lady Gaga újabb ikont idézett meg álomszép Alexander McQueen estélyijében, amelynek érdekes, szoborszerű csípőrésze a hozzá tartozó bőrkesztyűkkel minden szempárt megbabonázott. A drámai darab az Álom luxuskivitelben kis feketéjének reinkarnációja volt, amely a Tiffany&Co. 30 millió dolláros nyakékéhez készült. A világ legnagyobb sárga gyémántját utoljára Audrey Hepburn viselte egy másik nyakékbe foglalva a film promóciós képeinek készítésekor. Gaga szerint a kő rengeteg energiát hordozott és meghozta neki a szerencsét: jelölését a legjobb betétdal kategóriában Oscarra váltotta.

Végül, de nem utolsó sorban íme Billy Porter, aki egy Christian Siriano szmoking estélyiben lett a gála legnagyobb meglepetése. A Tony- és Grammy-díjas színész-énekes már a Golden Globe-on is egy szmokingra vett pink béléses palástban érkezett, de a mai bevonulása újraírja a vörös szőnyeges megjelenés fogalmát. Hogy kinek mennyire megbotránkoztató ez a viktoriánus kort idéző drámai darab, azt döntse el maga. Azon mindenesetre érdemes elgondolkozni, hogy a női ruhatár alappiléreit egytől egyig a férfiaktól vettük át, ám ha az erősebbik nem képviselőin meglátunk egy szoknyát, egyből felháborodunk. 

Képek forrása: Popsugar

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése