Mary Poppins visszatér / Mary Poppins returns

Nagyra becsülöm azokat az alkotókat, akik töretlenül szeretnék a világnak azt a szeletét megmutatni, ami nem a szirupos tündérmesékről szól, hanem a hit, a kitartás, a tisztesség és az igazságért folytatott harc fontosságáról. A gyerekeknek pedig igenis szükségük van nemcsak férfi, hanem női hősökre is: bátor történelmi személyiségekre, kutatókra, felfedezőkre és ikonikus mesék főszereplőire, akik karakteres egyéniségükkel jobbá szeretnék tenni ezt a világot. 

Mary Poppins az egyik ilyen személy, aki mindig a legnagyobb bajban jelenik meg a Banks család életében, és ez az 1964-es film folytatásaként ezúttal sincs másként. A bűbájos trükköket, fülbemászó dallamokat és káprázatos csalafintaságokat felsorakoztató varázsdada látszólag maga a megtestesült tökély, aki a gyerekeket ámulatba ejti, a felnőttekben pedig felébreszti a bennük szunnyadó kisgyermeket. Julie Andrews után a szintén elbűvölő jelenség, Emily Blunt játssza a film főszerepét, akiről az angol Harpers's Bazaar januári számában egy csodálatos fotósorozat jelent meg.

Emily személyisége tekintélyt parancsol, pedig a magánéletben cseppet sem fegyelmezett, saját bevallása szerint inkább rendetlen és hajlamos mindent az utolsó pillanatra hagyni. Sosem akart híres lenni, csak játszani: azonfelül, hogy a színészettel édesanyja fertőzte meg, valójában dadogása miatt iratták be egy színjátszókörbe.

Az ausztrál írónő, P. L. Travers regényeiben az 1930-as évek Londonja és a Banks család tölti be a főszerepet, így a brit fővárosban felnőtt színésznő minden szempontból tökéletes választás. A filmvásznon Emily egyszerre bájos, nosztalgikus és titokzatos, míg vörös szőnyeges megjelenéseit csakis rendre tíz ponttal tudjuk díjazni. Ti hány pontot adnátok ezekre az összeállításokra? :)

Képek forrása: Harper's Bazaar

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése