Leheletfinom káprázat luxuskivitelben / Gossamer illusion in luxury

Egy meseszép bemutatónak lehettünk tanúi a 2019-es tavaszi-nyári kollekciókat felsorakoztató Budapest Central European Fashion Weeken. A Nora Sarman show igazi gyöngyszem volt a palettán, amely egy letűnt korszak báját, naivitását és pompáját együttesen vonultatta fel. 

A 2019-es tavaszi-nyári kollekció hősnője Maria Antoinette, akinek ezúttal nem a rizsporos parókáktól és rokokó ruhakölteményektől roskadozó korszakát láthattuk. A pompa királynőjének uralkodása csúcsán hirtelen fontos lett a kényelem és az egyszerűség, visszavágyott a természet vadvirágai közé, ezért a versailles-i kertben berendeztetett magának egy rétet és mezítlábas pásztorlánykaként tengette mindennapjait.

A képzőművészetben és a klasszikus zenében is ismert pasztorál zsáner került a kifutóra: a romantikus vonalvezetésű öltözetek lazasága keveredett a nemes hernyóselymekkel, muszlinnal és francia csipkével. Az átszettő felületekkel tarkított ruhákat Vecsei Zsófi bájos masnikkal rögzített szalma- és selyemkalapjai tökéletesen kiegészítették.

A szűzies fehérek és kékes árnyalatok mellett nagyon jól mutattak a széles fekete szalagok, melyeknek főleg a ruhák hátrészén volt szerepük. 

Sármán Nóri életében kislánykora óta fontos szerepet tölt be édesanyja menyasszonyi ruhaszalonja, így aligha volt számára kérdés, hogy a családi generáció harmadik tagjaként alkalmi- és esküvői ruhákon keresztül fejezze ki önmagát. Rendszeresen tervez olyan kreációkat, melyekhez felhasználja a nagymamájától örökölt különleges anyagokat, mert szerinte ezeknek a csodáknak nem a sublótban van a helyük.

Stílusa egyedi és azonnal felismerhető a rengeteg kézimunkának, a magas minőségű alapanyagoknak, illetve a mérhetetlen nőiességnek és romantikának köszönhetően. A kisszériás darabok mindegyikének elkészítésében részt vesz, és egyre többet kísérletezik azzal, hogy elmossa a határt az esküvői viselet és a hétköznapi darabok között. A nagy nap után a crop topokat farmerrel is fel lehet venni, a szoknyák pedig sportcipővel hordhatók. Az alkalmi darabokat így az esküvő után is be tudjuk építeni a ruhatárunkba.

Photo: Horváth Antónia

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése