Csillagporos éj / Stardust at night

A csillagos ég inspirál, feléleszti bennünk a szerelmet és közelebb hozza a vágyainkat. Valószínűleg ezért vonzódunk a fényesen szikrázó és ragyogó dolgokhoz az év utolsó éjszakáján. Ahogy leszáll az est és felölti legszebb ruháját, úgy száll ránk is csillagpor ezen a mesebeli éjszakán. Az új év kapuja kinyílik és átlépünk egy másik esztendőbe, magunkkal visszük vágyainkat, beteljesületlen álmainkat és megélt emlékeinket az elmúlt évből. Hogy stílusosan teljen az év minden egyes napja, hoztam nektek néhány tippet, amelyeket a hétköznapokban bármikor bevethettek, így segítségükkel mindig kifogástalan lesz a megjelenésetek.


"A stílus az egyik módja annak, hogy elmondd ki vagy, anélkül, hogy megszólalnál." /Rachel Zoe/


A ruházat az első tényező, ami alapján egy vadidegen ember szavak nélkül is felállít rólad egy képet a fejében. Ezért fontos, hogy megtaláld a saját stílusod és igent mondj azokra a színekre, formákra és fazonokra, amikben tökéletesen festesz. A gardróbodat ne trendi cuccokat tedd tele, hanem felesleges darabok halmozása helyett hordj olyan ruhákat, amik az egyéniségedhez maradéktalanul passzolnak és amikben tényleg önmagad lehetsz. Helyezd a hangsúlyt a kiegészítőkre, segítségükkel ugyanis a végtelen ruhatár illúzióját keltheted: ugyanaz a darab más körítéssel teljesen új életet kap.


"Mielőtt elhagyod a házat, nézz tükörbe és tüntess el egy kiegészítőt." /Coco Chanel/


Ha egy meseszép ékszert viselsz, kövesd a kevesebb az több elvét! Hagyd, hadd érvényesüljön önmagában egy karakteres nyaklánc, bross vagy fülbevaló! A csillagoknál is szebben ragyoghatsz, és ehhez még flitterekre vagy metálfényre sem lesz szükséged! Új szintre emelheted az eleganciát szemkápráztató kristályokkal és csillámló fémekkel, melyek kiemelik a tekinteted, ezáltal egy átlagos napot is különlegessé varázsolnak. Ebben a fülbevalóban királynőnek érzem magam, mert egy egyszerű szettet is képes megkoronázni. Amióta megkaptam, szinte le sem veszem, alig tudok betelni vele, annyira gyönyörű!


"Adj egy lánynak egy megfelelő cipőt, és ő képes lesz meghódítani a világot." /Marilyn Monroe/


Nemcsak a világ első számú szexszimbóluma hangsúlyozta a lábbelik fontosságát, Hamupipőke üvegcipője és Dorothy piros flitterekkel díszített varázsdarabja is a történet kulcsfontosságú szereplőjeként maradt meg az emlékezetünkben. Való igaz, hogy minden nőnek kell egy olyan cipő, amiben fantasztikusan érzi magát, amiben tündökölhet. Ez a csillámos harisnyacsizma szuper darab, mert egy hétköznapi válogatásban is központi darabbá léphet elő, de amit a legjobban szeretek benne, hogy istenien a lábamra simul és még csinosabbá teszi azt!


"Aki nem visel rúzst, azzal szóba sem állok. Látni akarom egy nőn, hogy milyenek az ajkai... Mégis mire kíváncsiak a férfiak?" /Isabella Blow/


Hogy mekkora hatalma van egy élénk színűre festett szájnak, ennek a tudásnak nemcsak a legendás divatújságíró volt birtokában. A női fegyvertár egyik legfontosabb eleme ugyanis egy viselője színtípusához passzoló karakteres rúzs. Még különleges alkalom sem kell ahhoz, hogy a vörös, bíbor vagy nude ajkak minden szempárt magukra vonzzanak. Dobd be a táskádba a kedvenc árnyalatod, hogy bármikor bevethesd! Két másodperces stílustrükk és a poharad is pikk-pakk meg tudod különböztetni a többiekétől!

"A haj a megjelenés fontos része. Én azt vallom: annyit érsz, amennyit a frizurád." /Fran Lebowitz/


Az ápolt haj nem kevés pluszt ad a kinézethez, ezért - akár rövid, akár hosszú lobonccal büszkélkedsz - mindig fontos, hogy rendezetten lépj ki az ajtón! Nem kell semmi bonyolultra gondolni, egy szépen összefogott lófarok vagy leengedett haj is lehet szép. Ezúttal igyekeztem kilépni a komfortzónámból és a frizura repertoáromat a látványosan szép hollywoodi hullámokkal bővítettem. Szerintem nagyszerű ötlet és a sapka sem tudta tönkre tenni a frizkómat!


"A ruhák nem jelentenek semmi, amíg valaki nem él bennük." /Marc Jacobs/


Végül ejtsük szót a legfontosabb szabályról! A legszebb összeállítás sem ér egy fabatkát sem, ha viselője nem sugall kiegyensúlyozottságot. Kócosan vagy lepattogzott körömlakkal is lehetsz vonzó, ha harmóniában vagy önmagaddal. Ezért nincs értelme szerintem az idén majd többet foglalkozok magammal újévi fogadalmaknak sem. Most komolyan, ti ismertek olyan embert, aki valaha betartotta egyet is belőlük? Az életet élni kell és a vágyakat pedig beteljesíteni, hiszen egy életünk van! Én most is ugyanazt ígértem meg magamnak, amit minden évben: hogy idén is igyekszem annyi boldog pillanatot összegyűjteni, amennyit csak tudok. Tavaly történt a legtöbb változás az életemben, de boldogan kimondhatom: most tudom a leghatározottabban, hogy ki vagyok és mit szeretnék. Rengeteg kompromisszum kellett ahhoz, hogy végre kijelentsem, mi az, amivel azonosulni tudok és miből nem kérek. Nektek is azt kívánom, hogy a 2019-es évetek olyan legyen, amilyennek elképzelitek! Boldog Új Évet! :*

Felső, szoknya: ZARA, csizma: DEICHMANN, fülbevaló: WESSELY JEWEL, sapka, táska, gyűrűk: VINTAGE
Photo: Nagysolymosi Gábor

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése