Az arisztokratikus tweed / The aristocratic tweed

Ha szóba kerül a tweed, kétségtelen, hogy mindenkinek a klasszikus megjelenés jut eszébe, ám ebben az ikonikus brit gyapjúszövetben sokkal több rejlik, mint egy egyszerű, tartós és meleg matériában. 
When you think tweed, undoubtedly classic looks may come to mind, but it's much more than a simple durable and warm iconic British wool.

Az egész Coco Chanellel kezdődött, aki elsőként tervezett kétrészes női kosztümöt a legendás anyagból. Azóta a tweed szoknya és kabátka örök darabnak számít a gardróbban, hiszen bármilyen szettnek melegebb textúrát ad és strukturált megjelenést kölcsönöz. 
It all started by Coco Chanel, who was designed a skirt with a jacket from this heritage textile. These two timeless pieces will always hold a revered place in closets, because they add warmth texture and a structured look to any outfit. 

Bár a tweed elsőre kissé régimódinak tűnhet, mégis könnyen maivá tehető, ha néhány okosan megválasztott darabbal, például combközépig érő combcsizmával vagy farmerrel modernizáljuk. 
Tweed is undeniably considered an old-time fabric, but try to mix it with suede over the knee boots, or with a ripped jeans to lend a note of modern-day sophistication to nostalgic styling. 

Egy tweed ruha a réteges öltözködés praktikus kulcsdarabja, hiszen alá- és fölé is lehet öltözni és vastagsága szintén nem elhanyagolható. Érdemes kontrasztos színekkel vagy olyan kiegészítőkkel kombinálni, amelyek kiemelkednek a textúrából és a szövet robosztusságával szemben a nőies jelleget erősítik. 
A tweed dress is great because you can layer other pieces over and under so it keeps you warm. Add high-contrast colored pieces or accessories that pop out from the texture and choose pieces that balance tweed's structure with feminine details. 


Íme néhány ötlet, melynek segítségével a szofisztikáltságot picit tompíthatjuk, így a tweed nemcsak ünnepnapokon, hanem egy átlagos munkanapon is ugyanúgy bevethető lesz. Ha eddig csak kacérkodtál ezzel az alapanyaggal, itt az idő, hogy beszerezz néhány darabot! ;)
Here are some tricks for toning down the sophistication of tweed so you can wear it anytime from work and weekend wear to elegant evening attire. If you haven’t tried this trend, you really need to grab some tweed clothes soon. ;)

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése