outfit

Viszlát nyár! / Bye-bye summer!

hétfő, október 01, 2018

Az október olyan hirtelen toppant be az ajtón, hogy mire feleszméltem, vége lett a nyárnak. Már nem elég a ruha fölé egy kardigán és ez folyton emlékeztet arra, hogy mindjárt itt a bekuckózás, a puha sálak és a meghitt esték időszaka. De még nem adom a nyarat, nem mehet olyan könnyen el! Nem hagyhat itt a vidám, virágos és önfeledt pillanataival. Nem költözhet ilyen gyorsan egy másik hangulat a lelkembe, akkor sem, ha az időjárás folyton ezt próbálja eszembe juttatni.
Még csak nyomokban fedezhető fel az őszi színek palettája, minden élénk, de már látszódik, hogy lassan átmegyünk a fakó, szomorkás árnyalatokba. A korall ábrándokat rozsdaszínű álmok váltják fel, a virágos ruhák alá garbók és vastagabb harisnyák kerülnek, rájuk pedig átmeneti kabátok.
Augusztusban, mikor ezeket a fotókat készítettük, családunk legfontosabb tagja, 11 éves kutyusunk is elkísért. Mióta kellemesebb az idő, még jobban szeretjük a nagy sétákat, amikor rajtunk a vastagabb kabát, de a fák  koronái között beszűrődő napfény egy másik világot tár elénk. 

Jegeskávé helyett szívesebben választok sütőtökös lattét, a hűs limonádé átadja a helyét a forrón gőzölgő teának, az asztalra a tengerparton gyűjtött kagylók mellé őszi termések is kerülnek. Ez a kettősség varázslatos hangulatot teremt.
Beengedem az őszt, de a nyár virágainak illatát, színkavalkádját és emlékeit magammal viszem az év következő részébe. Várom az új kalandokat és a melegebb ruhák mellé csempészek minden nap valamit, ami ezt a nyarat egyből eszembe juttatja.

Ruha: H&M, táska: NINI MOLNAR, sál, öv, ékszerek: VINTAGE
Photo: Nagysolymosi Gábor

Kapcsolódó bejegyzések

0 comments