Balatonfüredi álmok / Dreams of Balatonfüred

Zoób Kati neve garancia a minőségre, az általa alapított divatház éves balatonfüredi bemutatóját pedig évről-évre egyre nagyobb érdeklődés övezi. Idén először egy egész utcán keresztül vonultak a modellek, az elbűvölően ragyogó színek, anyagok és minták kavalkádja ezen a varázslatos helyszínen mint egy szélesvásznú film jelent meg előttünk. A 2018/19 őszi/teli pret-á-porter kollekció nagyléptékű mintái a ködös szürkék, fátyolos sárgák és rózsaszínek, illetve az év színének kikiáltott ultra viola bűvöletében lettek megalkotva. 

A Stone Cold kollekcióról már beszámoltam korábban, mikor pár hónappal ezelőtt a Budapest Central European Fashion Weeken debütált. A darabok egy része ezúttal más összeállításban került a modellekre, ami azt tükrözi, hogy az összes darab rendkívül jól kombinálható és többféle kontextusban is megállja a helyét.  A macskakövekre kigurított kifutón úgy tükröződött vissza a reflektorok fénye, mint eső után a kövekre hullott esőn megcsillan a nap. Matt és fényes felületek tökéletes játéka.

Arra is választ kaptunk, hogy milyen a kis fekete 2018-ban Zoób Kati szerint. Egyaránt hordható bakanccsal és elegánsabb cipővel, elbírja a metálfényt és egy vastag öv pont elegendő kiegészítő rajta - bár kétségtelen, hogy jól mutat egy gyümölcsökkel megpakolt cekkerrel is. Sőt az sem biztos, hogy tiszta feketének kell lennie.

A kényelmes és ésszerű elegancia örök darabjai a tavaszba lassan átlépve néhány vagány kiegészítővel lettek felrázva: szegecses szandálok és karakteres bőrövek bolondították meg a klasszikus női stílusjegyeket.

Az organikus motívumok a szemünk láttára keltettek életre egy burjánzó mesebeli erdőt. A növényminták csupa praktikus és hordható öltözéken jelentek meg: a nadrágkosztümök és elbűvölő földet söprő ruhák számtalan variációban hordhatók a mindennapokban. A bemutatón résztvevő gyerekeknek láthatóan ezek a meseszép kreációk voltak a kedvenceik.

A show vége felé egyre energikusabb színek és egyre sűrűbb minták uralták a kifutót. Az égő narancsok, érzéki pirosak, ragyogó sárgák, hűs türkizek és bohém lilák mindannyian azt sugallták, hogy a jövő év pozitív, játékos és nagyon sokszínű lesz. Mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló darabokat, melyek a kortalan elegancia részeként még 20 év múlva is ugyanolyan divatosak lesznek, mint ma.

A Blaha Lujza utca mediterrán hangulatával, nyüzsgő kávézóival és éttermeivel tökéletes hátteret nyújtott az életigenlő minták, a szenvedéllyel megtöltött színek és a szabadságot jelképező légies anyagok  kavalkádjának. Csodálatos este volt! :)

Képek forrása: Katti Zoób, Horváth Antónia, Nagysolymosi Gábor

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése