A fél világ Budapesten / The half world in Budapest

Budapest egy igazi kozmopolita város, ahol a nyüzsgő terek sokszínűségének köszönhetően pillanatok alatt bárhol otthon érezhetjük magunkat. Ha kedvünk tartja, akár az éjszaka közepén indulhatunk felfedezni a város rejtett szépségeit, vagy napközben merülhetünk el a szemet gyönyörködtető részletekben. Mégis azok a helyek a kedvenceim, ahova jó visszatérni, ahol megismernek és jókedvű eszmecserét folytathatok az ott dolgozókkal. Ahol a megszokott belső mellett mindig van néhány újdonság, amely talán fel sem tűnt rajtam kívül senkinek. Három olyan üzletet szeretnék most bemutatni nektek, amely a színeknek, illatoknak és a berendezésnek köszönhetően egy-egy kontinens stílusjegyeit hordozza. A helyszíneken kiragadtam néhány számomra kedves részletet, azt javaslom, hogy a többinek személyesen járjatok utána! ;)

Nini Molnar Showroom

Molnár Nini Váci utcai showroomja egy csinos kis oázis, amely egy egyéves tanulmányút mélyen elraktározott emlékeit jeleníti meg. A színes üzletbe lépve Miami naplementéinek meseszép kékes-barackos árnyalatai fogadnak, ez az életérzés némi retró beütéssel keveredik. A divat világában eleinte modellként dolgozó Ninit ma már sikeres dizájnerként is jegyzik, aki egyedi táskái mellett különleges kiegészítők, illetve egy fürdőruha kollekció megálmodójaként folyton igyekszik megújulni. Fogadni mernék, hogy a fonott táskák belső zsebébe egy kis napfényt is csempésztek a készítők, hiszen akárhányszor rájuk nézek, mindig jobb kedvre derülök. 


Déryné Bisztró

Márai Sándor egykori törzshelye, a Déryné a nyitás óta eltelt röpke 100 év alatt mit sem veszített bájából. Falai között a két világháború közötti időszakban az irodalmi és történelmi elit krémje ücsörgött. Ha csak fél órád van, akkor is javaslom, hogy ugorj be egy kávéra, mert a fényűző környezetnek köszönhetően a budai miliő nagyvilági életérzése rád is átragad. A ropogós kenyerek és kézműves péksütemények illata az egész Krisztina teret belengi, esténként pedig több száz égő teszi még meghittebbé az kerthelyiséget. A terasz hatalmas pávás fotelei nyári újdonságnak számítanak, és meg kell hagyni, hogy pazarul festenek a dzsungelszerűen elterülő bambuszok árnyékában.


Nanushka Store & Café

A Bécsi utca hatalmas kirakatain át sejthető, hogy a Nanushka Store & Café valami más, mint amit a magyar tervezőktől megszokhattunk. Sándor Szandra márkája az egyik olyan magyar brand, amelynek darabjaiért világsztárok is sorban állnak, és ami nemrég a New York Fashion Weeken is bemutatkozott. Az üzlettel egybekapcsolt kávézó egy kincses sziget, ahol a napi koffein adagod elfogyasztása után lazán hódolhatsz shopping mániádnak és közelebbről is szemügyre veheted több szezon kollekcióit. A dekorációként funkcionáló szobrok és díszek egzotikus utazásokról hazahozott relikviákként vannak kiállítva, így az egész helynek olyan hatása van, mintha egy emlékekkel teli hatalmas loft lakásban lennénk. 

Photo: Nagysolymosi Gábor, Horváth Antónia

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése