A bolygó neve: ABODI / The planet named ABODI

Évek óta figyelem Abodi Dóra munkásságát, a holdakat és unikornisokat, a többrétegű fodrok tobzódó játékát és a sokszor szinte barokkosan túlzásba vitt, egy szetten belüli sokféleséget. Meg ámblokk ezt a galaktikus, futurisztikus őrületet, amit személy szerint imádok és ami mellett lehetetlen szó nélkül elmenni. Ezért örültem rettenetesen, amikor megtudtam, hogy a Budapest Central European Fashion Week jóvoltából végre testközelben is láthatom ezeket az álom kreációkat. Legyen szó akár egy földet söprő filmsztáros csodáról, vagy egy romantikusan lehengerlő szépségről, a vörös szőnyeges darabok bármelyikét el tudnám képzelni a gardróbomban! Gyertek velem az ABODI bolygóra!

A márka túl van az igazi nagy áttörésen és bátran kijelenthetjük, hogy a brand, melyet az erdélyi művészcsaládba született fiatal lány 10 évvel ezelőtt álmodott meg, ma világszerte ismert és a hírességek nagy kedvence. A mostani szezonban az ABODI hősnők kerültek a középpontba: letűnt idők romantikus hercegnői, Hollywood nagybetűs dívái és rejtélyes történelmi alakok, akikben egy közös: mindannyian a végzet asszonyai voltak. A modellek flitterbe, laméba és bársonyba burkolózva vonultak végig a kifutón, miközben a közönséget teljesen megbabonázták. 

A femme fatale-ok és vampok valójában tényleg a vágy titokzatos tárgyai voltak, vagy nemes egyszerűséggel csupán karakteres nőszemélyek? Dóra erre a kérdésre kereste a választ, miközben megálmodta a diszkókirálynők és menő cowgörlök outfitjeit. Nem is akármilyen körítéssel, hiszen a nyolcvanas éveket idéző erőteljes arcpír, a göndörre sütött haj és a hosszú boszorkánykörmök mind-mind a mesteri styling részét képezték. Igaz, a bemutató kezdése majdnem egy órát csúszott, hogy a backstage-ben szorgoskodó beauty szekció elkészüljön, de nem kérdés, hogy erre az élményre megérte várni!

A shown a drámai szettek mellett rengeteg, a hétköznapokban is jól kihasználható darabot láthattunk: vállhangsúlyos felsőrészeket, csinos kabátruhákat és sportos szetteket, melyeket hímzések, csillogó részletek és hangsúlyos brossok tettek még különlegesebbé. A fodrokkal feldobott farmereket és a statement napszemüvegeket szintén kiemelném, mindkettő nagy trend lesz idén ősszel is! ;) 


Képek forrása: Holecz Endre - MTÜ / Budapest Central European Fashion Week

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése