Meghitt pillanatok őrei / Guards of familiar moments

Mostanában egyre többszöt üti meg a fülemet, hogy az emberek szívesen nosztalgiáznak. Visszavágynak a múltba, azokba a időkbe, amikor még nem volt okostelefon, hanem élőszóban vagy levélben mondták el közlendőjüket és albumokba ragasztott fotóikat a fiók mélyén őrizték. Most úgy tűnik, hogy ezek a kézzel fogható emlékek újra felértékelődnek. Talán azért, mert a modern világban, ahol minden egy pöccintésre van, olyan nehéz  kiszakadni a mindennapok körforgasából és megragadni azokat a pillanatokat, amik örökké belénk ivódnak. Pár dolgot összegyűjtöttem, amelyek segítségével a rohanó mindennapokban is átléphettek egy másik dimenzióba és egy pillanatnyi végtelent varázsolhattok magatok köré. 

Diavetítő → Kertmozi

Gyermekkorunk diavetítőinek varázslata talán sosem fog elmúlni. A felmelegített film szaga, a fényben táncoló porszemek és a kis dobozokban szabályosan sorakozó diák puszta látványa már megdobogtatta a szívünket. Elevenítsétek fel ezt a kedves szokást, kérjetek kölcsön egy projektort és vetítsetek a házra vagy a nappali falára! És bizony, nemcsak télen lehet égősorokkal dekorálni, a vásznat szintén feldobhatjátok csinos kis fényekkel!

Emlékkönyv  Scrapbook

A fotóalbum nézegetés lassan kezd kikopni a köztudatból, helyette a telefonunk mappáiban böngészünk. Pedig mennyire jó móka volt egyesével beragasztani a képeket, köréjük írogatni és rajzolni, majd lapozgatás közben visszatologatni a helyükre a fülekből folyton kieső sarkokat. Ha elővesztek pár színes tollat és elkezdtek rajzolni, idézeteket gyűjteni, ragasztani, ti is elkezdhettek scrapbookot gyártani. Ugyanígy rendezhetitek utazási emlékeiteket, vagy képes naplót is vezethettek. Meglátjátok, kellemes bizsergést fogtok érezni, akárhányszor ránéztek a könyvespolcon álló saját készítésű könyvecskékre.

Fényképezőgép  Instax

A régi fényképezőgépeknek nem voltak kijelzőik, így az előhívásig izgultunk, hogy vajon sikerült-e elkapnunk a legjobb beállításokat. A törlés funkcióról és a photoshopról még hírből sem hallotunk, voltak viszont bőven karcos részletek a képeken, amiket imádtunk. A különböző applikációk filtereinek köszönhetően ezt ma is tudjuk rekonstruálni, de a pár perc alatt elkészült fotók élményét igyekszik pótólni az Instax, amely ma egy divatos, menő darabnak számít. Esküvői vendégkönyvhöz például zseniális ötlet! :)

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése