Meghívó a palotába / Invitation to the palace

Nemcsak a Frogmore House-ban bulizik a násznép! Beindult az esküvőszezon és sokaknak gondot okoz, hogy vendégként mit vegyenek fel egy ilyen eseményre. A tegnap lezajlott királyi esküvő kapcsán összegyűjtöttem nektek a legjobban öltözött meghívottakat és rajtuk keresztül mutatom be, hogy miben illik és miben nem illik megjelenni a házasulandó pár nagy napján.

Ez  nem a te napod!

Kétségtelenül az egyik legfontosabb szabály: úgy öltözz fel, hogy ne rajtad legyen a fókusz! Legyél elegáns, mégsem kihívó, hanyagold a merészen kivágott ruhákat, a feltűnő színeket, az indokolatlanul magas cipőket és az extra mini fazonokat. Ez a nap nem rólad kell, hogy szóljon, hanem az ifjú párról! Ha nagyon szereted a színeket, akkor válassz egy nem mindennapi, de elegáns árnyalatot. A királynő például az életteli lime zöldet kombinálta lilával, Spencer grófné szintén nagyon trendi volt lila összeállításában.

Egyéniség a kiegészítőkben

Csempéssz valami különlegeset a szettedbe egy karakteres kiegészítővel, ami lehet egy mutatós cipő, táska, gyűrű vagy akár egy fejdísz! Lady Kitty Spencer a Dolce&Gabbanától választott egy markáns kalapot, de nálunk még ez a szokás nem annyira elterjedt az esküvőkön. Ha a meghívón nincs feltűntetve dresszkód, kérdezd meg bátran, hogy milyen lesz a vendégek összetétele. A templomi eskünél tartsd szem előtt, hogy fedetlen vállakkal nem illik megjenenni. Egy meleg nyári napon elég, ha egy csinos stólát magadra kapsz, ami hajnalban is jó szolgálatot tesz majd. A smink és a frizura szintén legyen visszafogott, de válassz tartós termékeket és ne felejtsd otthon a legyeződ!

A nagybetűs tabuk

A menyasszonyi ruha színe a fehér, a menyecske ruhájé a piros, így ezt a kettőt eszedbe ne jusson felvenni, csak az ifjú pár külön kérésére! Annak idején ezért viselt Pippa Middleton nővérének koszorúslányaként szintén fehéret. A másik tabu a fekete, mivel hazánkban ez a gyász színe. Ha a mindennapokban a modern, letisztult darabokat részesíted előnyben, akkor inkább bújj egy elegáns sötétkék ruhába, ahogy Victoria Beckham és Charlotte Riley tette!

Selyemcukorka minden mennyiségben

A legszebb és legjobb választás egy esküvőre egy finom, cseppet sem hivalkodó árnyalat. Harry és Meghan egybekelésére a legtöbben a pasztellek mellé tették le a voksukat. Serena Williams és Julia Carey a kifinomult rózsaszínt választották, míg Katalin hercegnő a bájos kankalin, édesanyja, Carole pedig a friss menta felé nyúlt.

Virágos álom

Létezik bármi, ami romantikusabb és bájosabb, mint egy virágmintás ruha? Tökéletes választás egy nyári esküvőre és ezt Pippa Middleton, Carey Mulligan és Sofia Wellesley megjelenése újfent bebizonyította.

Az erősebbik nem

A férfiak ezen az esküvőn egytől egyig kifogástalan öltözetben jelentek meg, a dresszkód zsakettet vagy öltönyt írt elő. Az öltönynél fontos szempont, hogy jól szabott és méretben megfelelő legyen. Színekben a klasszikus, elegáns dolgok jöhetnek szóba, nyári esküvőkön a világoskék, a szürke vagy a bézs abszolút nyerő! A nadrágba betűrt fehér ing eleganciáját semmi sem tudja überelni, de rövid ujjú inget semmilyen körülmények között ne viseljenek a férfiak! A vacsorán levehetik a zakót és a buli időszakára nyugodtan hajtsák fel az ujjakat. A nyakkendőviselés nem kőbe vésett szabály, de mindenképpen érdemes egy szép díszzsebkendővel kiegészíteni, vagy adott esetben azzal helyettesíteni. A cipő ünnepi és csillogóra suvickolt legyen. A párok között fontos az összhang: szép, ha a ruha színe egy kicsit visszaköszön a férfi öltözékében. Amal Clooney és sármos férjének választása ennek tökéletes iskolapéldája! :)

Képek forrása: Vogue

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése