Szilveszter éjjel / New Year's Eve

Durran a pezsgő, forgunk a parketten és te erősen fogsz, hogy el ne essek. Feleszmélek, hogy mindjárt itt az éjfél. Hamarosan tizenkettőt üt az óra és jön a szokásos tűzijáték, amit mindig tapsolva várok, mint egy gyerek. Te pedig utálod és ezzel megtörik a varázsHogy enyhítsd a csalódottságomat, hozol valami különlegeset. Mindig meglepsz, hisz' ismersz már és tudod, mivel vehetsz le igazán a lábamról. Ezúttal arany darabok úsznak a pezsgőmben. 

Valahogy így érezhetett Hamupipőke is. Ott állt a csodás palotában egy csillogó báli ruhában, lábán egy pazar kristálycipővel, oldalán a jóképű herceggel - de tudta, hogy ez nem tarthat örökké. Éjfél után úgyis megtörik a varázs és minden visszaváltozik azzá, ami előtte volt.

Mi lesz, ha mindezt én is csak álmodom és mire kinyitom a szemem, a rideg valóság fogad? A felhőtlen ünnepből rohanó hétköznapok lesznek, amikor csak félmondatokat lesz időnk váltani egymással, fáradtan dőlünk be este az ágyba, és már ahhoz se lesz kedvem, hogy megcsináljam a hajam a vasárnapi ebédhez...

Eltelt egy újabb év, és közben elfelejtettünk élni. Pörögtek a percek, az órák, a napok, a hetek, és máris azon kapjuk magunkat, hogy megint éjfélt üt az óra. Átlépünk egy új évbe, telis-tele új reményekkel. Fogadalmakat teszünk, hogy megpróbáljuk másként, türelmesebbek leszünk és jobban megéljük a perceket.

Te hamarabb jössz haza és a munkát az ajtó előtt hagyod, én pedig nem fogok hisztizni, ha idén sem megyünk majd nyaralni. Sokat nevetünk és annyit törődünk egymással, amennyit csak tudunk, mert a boldogság csakis az önfeledt percekben és a felhőtlen mosolyokban él. A mosolyban, ami most is ott van az arcunkon. Ami mögött egy újabb évnyi küzdelem és fájdalom, mégis megannyi törődés és szeretet van. Állítsuk meg az időt egy pillanatra! Legalább most legyen csak a miénk és ez tartson addig, amíg csak lehet!

Tizenkettőt üt az óra - eltelt egy újabb év. Itt állok egy menő hotelben, rajtam vagyont érő dizájnercuccok, bámulom a fantasztikus panorámát oldalamon a világ legjobbképű pasijával, de ez önmagában semmit sem ér. Csak akkor, ha ez pillanat a miénk. Csak az enyém és a tiéd.

Képek forrása: Pinterest
A cikk a SHE.HU-n jelent meg. 

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése