Boldog születésnapot Audrey! / Happy birthday, Audrey!

Törékeny alkat, kifinomult elegancia, elragadó báj, kislányos játékosság - oldalakat lehetne teleírni az Oscar-díjas színésznő elragadó személyiségéről, kiemelkedő intelligenciájáról és példaértékű társadalmi szerepéről. Valóban nem volt senki hozzá fogható: Audrey Hepburnre a mai napig nők milliói néznek fel és tekintik példaképnek szerte a világon. Sikerének titka valószínűleg abban rejtett, hogy soha nem akart sztár lenni, csak érző szívű, nagybetűs EMBER. Sosem érdekelte a szépség és a siker, nem foglalkozott a külsőségekkel, és bár életét megannyi tragédia, kudarc és csalódás árnyékolta be, mindvégig próbálta az életet egy hatalmas ajándékként felfogniLeghíresebb idézeteit gyűjtöttem össze, melyekből betekintést nyerhetünk az élethez, a divathoz és a szerelemhez fűződő gondolataiba, hiszen ha még köztünk lenne, mindannyiunk Audrey-ja ma fújná el a gyertyákat a születésnapi tortáján.

"Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden, ami számít."
"The most important thing is to enjoy your life - to be happy - it's all that matters."

"Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság."
"I love people who make me laugh. I honestly think it's the thing I like most, to laugh. It cures a multitude of ills. It's probably the most important thing in a person."

"Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik."
"The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair. The beauty of a woman is seen in her eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides."

"Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul."
"Elegance is the only beauty that never fades."

"A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül."
"For beautiful eyes, look for the good in others. For beautiful lips, speak only words of kindness. And for poise, walk with the knowledge that you are never alone."

"Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap és hiszek a csodákban."
"I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I beleive in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles."

"A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint "melegség vagy "vonzerő", akkor jól fogom érezni magam mellette."

"Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik, hogy magadon segíts, a másik pedig azért, hogy másokon."
"As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others."

"Életem legnagyobb eredményének azt tartom, hogy összhangban tudok élni önmagammal, hogy képes vagyok elfogadni magam és a mások hiányosságait. Távolról sem vagyok az az ember, aki szeretnék lenni, de beláttam, hogy nem is vagyok olyan nagyon "hibás"."
"My greatest victory has been to able to live with myself, to accept my shortcomigs. I'm a long way from the human being I'd liked to be, but I've decided I'm not so bad after all."


"Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével. Minden napnak, úgy, ahogy van. Az embereknek, úgy, ahogy vannak. (...) Nem arról van szó, hogy a mának kell élnünk - ez materialista hozzáállás lenne, hanem arról, hogy a mának kincsként kell örülnünk. Úgy látom, hogy a legtöbben felszínesen élünk, nem is gondolva arra a csodára, hogy egyáltalán élnünk adatott."
"Pick the day. Enjoy it - to the hilt. The day as it comes. People as they come... The past, I think has helped me appreciate the present - and I don't want to spoil any of it by fretting about the future."

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése