Mit akar a nő? / What a woman wants

Március 1-je nemcsak a naptári tavasz első napja, hanem Az udvarlás és bókolás világnapjáé. Hogy miért van ekkora szerepe a gyengébbik nem életében a pozitív megerősítéseknek és a szeretetteljes légkörnek, azt Magyarország legismertebb makeover stylistja, Lakatos Márk mellett tanultam meg. A vele eltöltött idő alatt rengeteg nővel találkoztam, akik egytől-egyig szomjaztak a jó szóra és a biztatásra, hogy végre el merjék hinni: gyönyörűek, értékesek és különlegesek. Az alábbi írásom a SHE.HU indulásakor született, ebben pont ennek fontosságát igyekeztem megfogalmazni. Ti rájöttetek már egyébként, hogy valójában mit is akar a nő?

Mit akar a nő?

"Nincs mindenkire egyformán vonatkozó megállapítás, hiszen minden nő a boldogság minél többszöri megtapasztalását kergeti egész életébenHogy ez valakinek habos kávé, csinos lakás, egy jó könyv, Louboutin cipő, tengerparti esküvő, izmos férfi, vagy három gyermek formájában nyilvánul meg, az attól függ, hogy élete melyik stádiumában van éppen. 

Mindig újabb és újabb dolgok inspirálnak minket, vágyunk az újdonságra, a különlegesre és vannak olyan momentumok is, amikor éppen az állandóság nyújt biztonságot. Játékosan csacsogunk az élet nagy dolgairól, vagy homlokráncolva próbáljuk megfejteni az erősebbik nem számunkra néha egyszerűen túl racionális világát. 

Gyerekként tudunk örülni apróságoknak és felnőtté válunk egy szempillantás alatt - ha a nagybetűs élet éppen ezt kívánja. Egy azonban közös bennünk: nincs olyan nő, akit néhány kedves bók, egy széles mosoly vagy egy elismerő pillantás ne venne le a lábáról.

Ezért van nagy jelentősége annak a nő életében, ha szépnek érzi magát. Egy előnyös fazonú ruha, pár egyedi kiegészítő, szexi tűsarkú, a hónapok óta áhítattal vágyott méregdrága táska ezért okoz örömet. Mert egyszerűen fantasztikusnak érezzük magunkat benne. Utánozhatatlannak. Megismételhetetlennek.

Életünk filmjének abszolút főszereplőjévé lépünk elő és úgy szántjuk végig a várost, mintha két méterrel a föld felett lebegnénk. Ez persze ragadós is, csupa mosoly emberek jönnek majd szembe az utcán! Nem beszélve az oldalunkon sétáló büszke férfiról sem. Persze utána jön egy újabb dolog, amiért érdemes sóvárogni, hiszen ami már a miénk, az nem okoz többé örömöt. De mi mást tehetnénk? Hiszen nők vagyunk…"

Photo: Hirling Bálint
A cikk a SHE.HU-n jelent meg.

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése