outfit

Ezerszínű indián nyár / Colorful indian summer

kedd, október 08, 2019

Amióta az eszemet tudom, folyton kilógtam a sorból. Nem szándékosan, de valamiért sosem illettem a mások által rajzolt, evidensnek tekintett képbe. Ez igaz a stílusomra is, hiszen bolondulok a különleges darabokért, amikben más talán meg sem látja a lehetőséget. Pedig a látszat ellenére hóbortosnak tűnő, múló szeszélynek tartott szépségek elég sokoldalúan kihasználhatóak és szezonról szezonra új életet lehelhetünk beléjük.

A nyárból ősz felé lépkedve még nem nyúl a kezem a földszínek felé, inkább próbálok a természet színeiből inspirációt meríteni. Idén ez még könnyebb, hiszen igazi színpompás őszünk van! Alapvetően minden zöld még, de sok helyen már felfedezhetők a bordó és a lila mélyebb árnyalatai. Ez a levélmintás midiszoknya többször volt már rajtam színpadon, most azonban elegáns csipkefelső helyett egy pamutpólóval, illetve egy motoros fazonú dzsekivel kombináltam.

A levelek milliónyi árnyalata jótékony hatással van a közérzetünkre, szinte átfesti a minket körülvevő világot. Formájuk pedig annyira különböző, mint amilyenek mi, emberek is vagyunk: nincs közöttük két ugyanolyanA pasztell rózsaszín és a jádezöld mesésen mutat együtt és csodásan illik a hasonló színekben pompázó falevelekhez, ezért másnap még egy garbós szettet is befotóztunk.

A harang alakú szoknyát minden nő imádja, tudniillik úgy emeli ki a karcsú derekat, hogy közben észrevétlenül elrejti a kényes pontokat. Minden alkattípusból igazi homokórát kreál, ezért isteni befektetés! Nem véletlenül lett a második világháború után a nőiességre szomjazó hölgyek nagy kedvence ez a fazon és vele együtt a new look sziluett, amelyet Christian Diornak köszönhetünk. Sok mintás szoknya lóg a szekrényemben és egytől-egyig mindegyiknek saját egyénisége van. Könnyen idomulnak akár sportosabb darabokhoz: egy vagány motoros- vagy farmer dzsekivel is csinos, kényelmes összeállítások hozhatók létre, melyeket magassarkú helyett edzőcipővel is szívesen párosítok.

Az újrahasznosítás lelkes élharcosaként nem szívesen válok meg dolgoktól, inkább időről-időre felfrissítem őket vagy szimplán új életet adok nekik. Múlt hétvégén kihasználtuk a jó időt és nem mellesleg felújítottuk a biciklimet, ami gimis korom óta megvan és még mindig imádom! Nem csoda, hogy a mai napig ragaszkodom hozzá, hiszen ezzel a szépséggel jártam naponta suliba. Reggelente a majd egyórás buszozás helyett 15-20 perc intenzív mozgással indítottam a napot, közben jókedvűen átgondoltam az aznapi teendőimet. Amióta a fővárosban lakom, sokszor hiányzik a kerekezés, de tudomásul kellett vennem, hogy az itteni távolságok jóval nagyobbak, ezért a bicikli nekem nem a legpraktikusabb választás. 

Az átalakítást a lepattogzott váz lefestésével kezdtem, amihez egy doboz festéksprayre, némi maszkolószalagra és egy csiszolószivacsra volt szükség. Plusz egy halomnyi újságpapírra, a felfújt festék ugyanis milliónyi apró pici nyomot hagyott a padlón, ezért az első fújások után mindent nagyon alaposan körberagasztgattam, Az eredeti állapotról sajnos elfelejtettem fotót készíteni, de a végeredmény egy fehér színű vintage bringa  lett, amihez beszereztem néhány szintén fehér kiegészítőt, majd a még romantikusabb hatás érdekében egy fonott szívvel, végül néhány szál szárított hortenziával díszítettem.

A ráncfelvarrás jól sikerült, a járgány azóta az egyik szobát díszíti és nagyon szépen idomul az ottani környezetbe. Akárhányszor ránézek, jó érzéssel tölt el, hogy egy kis odafigyeléssel és kreativitással mennyi mindent tudtam kihozni belőle. Szívesen veszem körbe magam olyan tárgyakkal, amelyek által az egyediség beteheti a lábát a hétköznapokba és amelyek rájuk pillanatva újabb és újabb gondolatokra sarkallnak. Valójában csak egy szabály van, hogy a szabályokat ne félj felrúgni! Húzz a bicajozáshoz magassarkút, keverd a stílusokat és ne hagyd, hogy a borult idő komorságot vigyen az életedbe! Próbáld ki, hogy változik meg kedvenc darabod stílusa azzal, hogy más-más körítéssel tálalod. Jó kísérletezést! ;)

Photo: Nagysolymosi Gábor

You Might Also Like

0 megjegyzés