Coco Chanel tengerpartja / Coco Chanel's beach

Különleges vakációra repít a Chanel: a 2019-es tavaszi-nyári kollekció a márkát alapító Gabrielle Chanel kedvenc üdülőhelyére kalauzol. A tervezőnő az 1929 és 1956 közötti nyarakat a francia Riviérán található meseszép villájában töltötte, mely a La Pausa nevet viselte. A bemutatóra Karl Lagerfeld csapata egy komplett strandot épített fehér homokos tengerparttal, őrtornyokkal és a mezítlábas modellek lábát nyaldosó gerjesztett hullámokkal. Bemutatkozott a francia nő kifinomult ruhatára, amit szabadsága idején bőröndjébe csomagol. A téma látszólag kimeríthetetlen, hiszen Gabrielle Chanel öröksége még mindig tud újat mutatni rajongóinak.

Az isteni Coco - ahogyan a legtöbben ismerték - átlagtól eltérő gondolkodásmódjának köszönhetően új nőideált teremtett. Forradalmasította a hölgyek nadrágviselését, ezzel együtt a csíkos tengerészfelsőket és a kényelmes kasmír kardigánokat lazán beemelte a gyengébbik nem gardróbjába. A Chanel ezt a tradíciót követve a mai napig hibátlan érzékkel keveri a hagyományos darabokat az utcai divat stíluselemeivel.


Az aszimmetrikus fürdőruhák bodyként is megállják a helyüket, főleg ha vagány farmernadrággal és akár két keresztben egymásra rakott táskával társítják őketAz elnyűhetetlen denim a lehető leglátványosabb formában született újjá: kőmosott verzióban és meseszép hímzett csipkeként jelent meg a modelleken. 

Az izgalmas szettekben a '80-as évek szele is felfedezhető: férfias szabású oversize blézerek, biciklis nadrágok, logós övek és nyakláncok tűntek fel a kifutón.

A klasszikus kétrészes Chanel kosztüm és a kis fekete ruha sokkal izgalmasabban mutat egy modern, fiatalos közegben, amit a sokféle ékszer együttes jelenléte teremt. A markáns karperecek halmozását és a karika fülbevalók vagányságát imádom, a többsoros gyöngy pedig minden formában örök kedvenc!

A kagylós, gyöngyös kiegészítők és a tenger további kincsei a nyár elmúltával a kalandos vakációk emlékeit fogják eszünkbe juttatni. A fekete ripszszalaggal átkötött hatalmas szalmakalapokból befejezetlen rojtjaik dacára csodás elegancia árad, ezért a kötelezően beszerzendők listájára kerülnek a fontott szalmatáskákkal együtt.


A kollekció a hűs pasztelles fagyiszínek és a natúr bézsek uralmának köszönhetően könnyed és friss. A kiskosztümök alól kikandikáló fodrok és csipkék romantikával töltik meg a decens darabokat.


A plasztik jelenléte az összhatást még játékosabbá teszi, plusz a vízparton a vízlepergető táskáknak és papucsoknak ténylegesen hasznát vehetjük.

Gabrielle Chanel a szettek közül valószínűleg a laza napernyőmintás ingruhát viselné legszívesebben a hozzá megálmodott combközépig felsliccelt nadrággal, de a pamut miniruha ugyancsak kecsesen mutatna csodás napbarnított bőrén. Hasonló sziluettekkel és formákkal mi is emlékezetessé tehetjük a forró nyári napokat.

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése