Csomagold be a szíved! / Wrap your heart!

Közeledik a karácsony és vele a nagy kérdés, hogy kit mivel lepjünk meg. Ilyenkor jön a filmekben szokásos forgatókönyv, ami egyből rémálommá változtatja a szeretet ünnepét. Bár vallom, hogy az év többi napján is jobban oda kellene figyelnünk egymásra, higgyétek el, csak rajtatok múlik, hogy a karácsonyi időszak tele lesz-e bensőséges pillanatokkal. 

Ajándékot adni igenis , csak ne felejtsük el, hogy mi a lényege az egésznek! Nem az a fontos, hogy mit adsz, hanem hogy szívből add! Persze nem bírom ki ilyenkor, hogy ne kreatívkodjam ezerrel, ezért nálunk általában kézzel készített meglepetések kerülnek a fa alá. Hogy levegyünk egy kis terhet a vállatokról, összeültünk iLDóval, a Magnolia dizájnerével, és olyan ajándék ötleteket, illetve csomagolási technikákat találtunk ki nektek, amelyek rendkívül mutatósak, ráadásul kevés hozzávalóból és szinte fillérekból készíthetők. Biztosak vagyunk benne, hogy igyekezeteket mosoly koronázza majd, és innentől kezdve különleges helyet fogtok elfoglalni a megajándékozott szívében.


Vissza a természetbe!

Felejtsük el a mintás, színes és fényes papírokat és kövessük a kevesebb több filozófiáját! A natúr csomagolópapírok melegebb hatást keltenek, sokkal letisztultabbak és az sem utolsó szempont, hogy környezetbarátabbak csilivili társaiknál. Ehhez a minimál stílushoz jól passzol a csomagkötöző zsineg, dekorációnak pedig bármi, ami a téli erdőt jelképezi: például fenyőágak, rozmaring, tobozok, szárított almakarikák vagy pár szem csipkebogyó.


Csillagporos meglepetés

A karácsony hangulatos fényei köszönnek vissza a csillogó kis dobozokon. Minden összetevőhöz adj egy nagy adag glamúrt: ússzanak csillámban az ágak, a szalagok és a tobozok, csak a csomagoló legyen egyszínű. Tovább dekorálhatsz gyöngyökkel és kisebb méretű gömbökkel. Nemcsak arannyal működik, próbálj ki más színeket is!


Műalkotások rengetege

Pocakos hóemberek, táncoló hópelyhek és kedves feliratok elevenednek meg a saját készítésű csomagolópapíron. Rajzolj egyszínű papírra fehér és fekete tollal, végül a csomagot kösd át pék zsineggel és tegyél rá kedves ajándékkísérő kártyákat. Ha találsz otthon egy kis dekortapaszt, azt is bevetheted. Ez a papír tuti, hogy nem landol a kukában, miután a meglepetést kibontották!


Illatos kalapdobozok

A helyes kis virágdobozokba ezúttal potpourrit rejtettünk. A karácsony illatát így tudjátok elkészíteni: fahéjrudakat, citrom- és narancskarikákat, csillagánizst, szárított virágokat és terméseket tegyetek tetszőleges arányban egy jól lezárható üvegbe, és cseppentsetek rájuk 6 csepp narancs, fahéj vagy vanília illóolajat. Bolondítsátok meg az egészet egy kis szegfűszeggel vagy szerecsendióval, majd karácsonyig hagyjátok az alkotórészeket összeérni egy zárt üvegben. Ha az utolsó pillanatra maradt a készülődés, csalhattok egy kicsit, hiszen a boltok polcain a kész potpourrikból is nagy a választék. Az illatos kincsek mehetnek a fadobozba, amit szatén szalaggal kössetek át.


Textilbe rejtett apróságok

A textil szalvéták nemcsak az ünnepi asztalon tölthetnek be fontos szerepet, hanem csomagolni is lehet velük. A kerémiákat vagy porcelánokat ily módon lehet a legjobban megóvni attól, hogy összetörjenek, mielőtt újdonsült gazdájukhoz kerülnek. Helyezd az ajándékba szánt tárgyat a szalvétára, a sarkait csippentsd össze, köss rá masnit, végül az elkészült kis batyura tegyél egy szép karácsonyfadíszt.


Üvegbe zárt ízek

A téli időszakban felértékelődnek a házi lekvárok, szörpök és más eltett finomságok. Ajándékozzatok bátran gasztronómiai különlegességeket: fűszernövényekkel gazdagított olajokat, pástétomokat vagy házi müzlit. Süteményimádó szeretteitek odáig lesznek, ha egy gyoran összedobható édesség hozzávalóit töltitek bele egy mutatós flaskába. Íme a szupergyors csokis keksz 4 összetevője: 130 g liszt, 20 g barna cukor, 30 g kristálycukor és 20g kakaópor. Az üveg tartalmához elkészítéskor már csak 100 g vajat kell adni, majd kézzel összegyúrni, majd 1 óra pihentetés után 4-5 mm vékonyra nyújtani. Tetszőleges formákra szaggatható és 9-10 perc alatt készre is sül a 180°C-os előmelegített sütőben.


Kinőtt pulcsi új ruhában

Mire jó egy régi pulóver? Például arra, hogy levágd az egyik ujját és beletedd az ajándékba szánt italt, így elkerülve a papírzacskó/bortartó klisét. A házi forralt bor elkészítéséhez csupán néhány hozzávaló és minimális idő kell. Melegíts fel 1 üveg bort 4 púpozott evőkanál cukorral egy lábasban és ízesítsd tetszéd szerint fahéjjal, szegfűszeggel, naranccsal és aszalt gyümölcsökkel. Ne forrald, csak főzd, hogy ne veszítse el az aromákat! Ha elkészültél, töltsd üvegbe és bugyoláld be a pulcsiujjba! Az üveg nyakán egy kötött dísz és egy ajándékkísérő kártya is elfér. Éljen az újrahasznosítás!

Photo: Szekeres Ildikó
A cikk a SHE.HU-n jelent meg.

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése