Minden napra egy rúzs / A lipstick for every day

Sokan úgy gondolják, hogy a csábításhoz tűsarkú cipőkre, lélegzetelállító parfümökre és szexi csipke fehérneműkre van szükség. És vannak olyanok is, akik szerint a szenvedélyes vörös szín a tuti befutó. A sminkeseknek azonban más a véleményük erről, a női test legerotikusabb pontja ugyanis a száj, amit füstös szemekkel tehetünk még érzékibbé! 


A Max Factor újabb szépségekkal halmozott el, így van szerencsém megmutatni nektek a Lipfinity Velvet Matte rúzsokat, melyek 7 gyönyörű árnyalatban születtek újjá. A márkát hétköznapi nők inspirálják, ezért a legrafináltabbnak tűnő sminkek is pár mozdulattal elkészíthetők. A klasszikus és vagány palettán mindenki megtalálhatja kedvenceit és kipróbálhatja a különleges ombre hatást, hiszen a szupertartós rúzsok egy vad csókcsatát is túlélnek!


A bőrápolás fontosságát nem győzöm elégszer hangsúlyozni, annak dacára, hogy tényleg nem töltök sok időt a tükör előtt. Jelen pillanatban háromféle dolgot használok (arcradír, ami egyben maszk is, arckrém és kétfázisú micellás víz, amit néha lustaságból baba törlőkendő helyettesít), de nincs is többre szükségem, hiszen a Max Factor termékei nemcsak a sminkem tartósságára, hanem a bőröm hidratálására is ügyelnek.



 Egy kis édes félhomályban

A megszokott primer-alapozó-korrektor rutin után a szemek hangsúlyozása következik. A Kohl Kajal Liner egy csavaros puha krémes ceruza, amivel pillanatok alatt szép, egyenes vonalat húzok a pillák tövére, majd nagyon finoman elsatírozom. Ezt követi a Volume infusion szempillaspirál, amelytől dús, hosszú és legyezőszerűen szétválasztott pilláim lettek. Valószínűleg varázslat, de tény, hogy a Max Factor spirálok kinyitják a tekintetet. Az eredmény precíz és kifejezetten tartós, pár óra elteltével sem lettek pandamaci szemeim. Bevallom, nem kevés magabiztosságot ad, ha nem kell félóránként a mosdó felé vennem az irányt egy kis sminkigazításért. A rúzsokból először a Posh Pinket próbáltam ki, ami visszafogottsága ellenére szinte vonzza a tekintetet. 


Egy csók és más semmi

A puha ajkak alapja a radírozás! Léteznek szájradírok, nekem mégis az vált be a legjobban, ha egy frottír törülközővel alaposan végigdörzsölöm az ajkaimat, így távolítva el az elhalt hámsejteket. Ezután jöhet egy kis alapozó, majd maga a rúzs. Egy ideje kacérkodom a bársonyosnak titulált festékekkel, bár őszintén szólva eddig nem voltak túlságosan pozitív tapasztalataim velük kapcsolatban. A gyártók a mattítás érdekében ugyanis púder részecskéket kevernek a rúzsba, ezért csökken a hidratáltság, de a Lipfinity Velvet Matte rúzsok esetében ez egyáltalán nem érezhető. Lágyabb hatás eléréséhez ne használd az applikátort, csak az ujjaid hegyével vidd fel a Pink Dip festéket!



Este fess a pesti nő

Egy nude rúzs mindig nyerő! Nekem a natúr Elegant Brown lett az egyik kedvencem, amely a keskeny ajkakat is teltebbnek mutatja. Arcpírként a rózsás Posh Pink rúzsból tettem pár pici pöttyöt az ujjam hegyére, majd lazán eldolgoztam, hogy friss, hamvas hatást érjek el. Ezt a trükköt a nagymamám tanította nekem és nagyon praktikusnak tartom, hiszen egy pirosítónyi helyet lehet vele spórolni a neszesszerben. Lám-lám, egy ilyen kis tégelyben szuperképességek lapulnak!



Miu-mi újság?

A rúzsok fedése az intenzív pigmentáltságnak köszönhetően már egy rétegben is látványos, a drámaibb hatásért azonban nyugodtan felkenhetsz több réteget is. A krémes formula könnyen csúszik az ajkakon, ráadásul illatos is! Szerintem kókuszos - valószínűleg a benne található ápoló kókuszolaj tartalom miatt -, a párom szerint pedig marcipános. Ebben nem, abban viszont sikerült egyetértenünk, hogy a Red Luxury nagyon belopta magát mindkettőnk szívébe! Mivel az élénk vörös száj precíz munkát kíván, először a felső ajkak középső kontúrját festettem meg, majd a szélektől indultam visszafelé, ezzel pár milliméternyit nagyítottam a számon. Az alsó részen ugyanígy haladtam. Ha nem vagy elég gyakorlott, használhatsz kontúrceruzát is, csak közben mosolyogj, hogy az egész felületet szépen végig tudd rajzolni! 



Holnap, ki tudja holnap látsz-e még

A szupertartós rúzsok megengedik a színek keverését is, melyek közül az ombre az egyik legkedveltebb technika. Ebben az átmenetes változatban a fókusz az ajkak közepén van. Bármilyen karakteres árnyalattal működik, a lényeg csupán annyi, hogy miután kifestetted a szád, fény gyanánt egy kevés testszínű rúzst tegyél az ajkaid közepére. Én a Matte Merlot és az Elegant Brown párosát választottam, ami izgalmasabbá teszi a monoton hétköznapokat.



A tranzisztor kor hajnalán

A neon színek mindig vissza-visszatérnek és ha bevállalós vagy, nemcsak egy, hanem egyszerre két feltűnő tónust is viselhetsz az ajkaidon. Felül az Orange Glowt, alul a Pink Dipet használtam, a végeredményt pedig imádtam! Szuper trükk és pillanatok alatt elkészül, egy dologra kell csak figyelni, hogy száradásig az ajkaidat tartsd egymástól kicsit távol. A textúra rugalmas és könnyed, tényleg olyan, mintha nem lenne rajtam semmi. Először fura érzés volt, hogy nem kell folyton arra figyelnem, lekopott-e már a rúzsom.



Szívemben bomba van

A mélybordó száj határozottságot sugall, ám egy kis csavarral még észbontóbbá teheted. A fotózáshoz egyik kedvenc filmem, a Moulin Rouge adta az ihletet, ezért egy ehhez passzoló, glamúros sminket is kreáltam. A szemceruzát még jobban elsatíroztam, először a Satin Berryvel festettem ki a szám, vártam pár másodpercet, hogy megszáradjon, majd az alsó és felső ajkak közepére a Red Luxuryből tettem. A két szín találkozását összesatíroztam, hogy a szélek kicsit elmosódjanak. Szerintem csodaszép ez a két rúzs együtt, de kíváncsian várom, hogy ti melyik árnyalatot és melyik technikát próbálnátok ki szívesen! :)


Smink: MAX FACTOR, kimonóH&M, felsőBLUE VELVET, fülbevaló, gyűrűVINTAGE
Photo: Nagysolymosi Gábor

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése