outfit

Az én karácsonyi kívánságlistám / My grown up Christmas list

hétfő, december 17, 2018

A slow down vagy a hygge divatos szavakkal élve ugyanazt a filozófiát sugallja, miszerint az év minden egyes napját - de főleg az téli időszakot - próbáljuk meg minél kevesebb stresszel megélni. Lényege, hogy a hétköznapi őrületet félre téve visszataláljunk az élet harmonikus oldalára, az ünnep valódi fogalmához és értékéhez. Én a mindennapokban is arra törekszem, hogy észrevegyem a szembejövő szépségeket és próbálok időt szakítani a számomra fontos emberekre, ám az apró örömök karácsony közeledtével halmozottan vannak jelen.

És ez így van jól, emiatt a december a kedvenc hónapom az évben. Élvezettel dekorálom a lakást és hatalmas lázzal készítem az ajándékokat, amelyekkel reményeim szerint mosolyt azok arcára, akik kapják őket. A karácsonyi lemezeket nemcsak otthon, hanem a kocsiban is büntetlenül hallgathatom és a lopott percekben igyekszem tudomást sem venni az évvégi hajtásról. Szerintem az ünnepre való felkészülésnek ez lenne a lényege. Hogy a rohanó mindennapokban egy kis időre megálljunk, elidőzzünk egy szép kirakat előtt, nézzük a korcsolyával köröző gyerekeket, vagy megcsodáljuk a kivilágított nagykörút fényeit.

A meghitt estéken akarva-akaratlanul úrrá lesz rajtam a bekuckózás és egy bögre fűszeres forralt borral a kezemben bekapcsolom a kandallót. Új recepteket tesztelek az éjszaka közepén, majd a nap megkoronázásaként engedek egy kád forró vizet. Gesztenyét és fahéjas almát sütök és alig tudok betelni az isteni illattal, ami ilyenkor az egész lakást belengi. Ahogy szaporodnak a meggyújtott gyertyák az adventi koszorún, úgy ölti fel a lakás is szép lassan ünnepi ruháját. Közben pedig feltörnek a régi emlékek, melyek mellé az újak is kerülnek a képzeletbeli albumba.

Te hány mosolyt gyűjtöttél eddig össze? Hány embert öleltél meg hosszan és mennyi időt szántál a léleksimogató baráti beszélgetésekre? Oszd meg a fontos pillanatokat a számodra legfontosabb emberekkel! Hunyd le a szemed és engedd, hogy elvarázsoljon gyerekkorod karácsonyainak hangulata! Idézd fel a régi ünnepek hangulatát: a várakozás izgalmát, a gyertyafényes fenyőfát, a nagyi bejglijének mesés illatát, a dombon szánkózó gyerekek hangos kacagását és a havas utca mindent átjáró békéjét.

Készíts listát, hogy kinek milyen saját készítésű ajándékot szeretnél adni! Süss mézeskalácsot, keverj össze testradírt vagy csinálj házi készítésű bonbont,  mennyei forralt bort, de ha jó a kézügyességed, képeslapokat is gyárthatsz. Hagyj időt a feltöltődésre, nyisd meg az otthoni wellness részleget, kényeztesd a tested és a lelked! 

Éld át a karácsony örömét a színpadon: menj el egy koncertre, ahol imerősen csengő dallamok segítenek ráhangolódni az ünnepre, vagy nézz meg a színházban egy kedves történetet! Szedd össze a meleg ruhákat és a takarókat, amiket már nem használsz és szépítsd meg legalább egy embernek az életét! Ami neked már haszontalan, másnak hatalmas segítség.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor azt kérném, hogy karácsonykor mindenki öltöztesse díszbe a lelkét és vegyen fel valami különlegeset, ami számára az ünnepet jelképezi. Bár sokak szerint egyáltalán nem ez számít, szerintem fontos, hogy valamivel megadjuk a módját az ünneplésnek, hiszen ez különbözteti meg ezt az időszakot az év többi napjától. Az árcédulákat felejtsük el és egy szép szalaggal kössük át a mosolyokat és az ölelést! A szeretetet azokban a pillanatokban lehet mérni, amik sosem hagynak egyedül és amikre a legnehezebb periódusokban is lehet támaszkodni. Boldog készülődést és karácsonyvárást kívánok Nektek! :)

Kabát: BLUE VELVET, farmering, fülbevaló: H&M, nadrág: VINTAGE, cipő: ZARA
Photo: Nagysolymosi Gábor

You Might Also Like

0 megjegyzés