Esőbiztos haute couture / Rainproof haute couture

A plasztik trend már régóta terítéken van, de valljuk be őszintén, hogy szeretjük is, meg nem is. Hogy miért, arra nagyon egyszerű a válasz. A tervezők előszeretettel használják, mert látványos és egy plusz textúrát ad az összeállításhoz, de ha belegondolunk, ezek a darabok nem a legpraktikusabbak. Egyrészt, mert környezettudatosnak egyáltalán nem nevezhetőek, másrészt nem szellőznek rendesen. Az átlásztó műanyag dominanciája a tavaszi kifutókon látható volt, Karl Lagerfeld is beleszeretett és megmutatta nekünk, hogy egy Chanel kiskosztümben is kimehetünk a szemerkélő esőbe, amennyiben beszereztük a megfelelő kiegészítőket. 

Valószínű, hogy Karl fejéből egy borús, esős napon pattant ki az ötlet, hogy modelljeit vizes hatású lófarkakkal és eső ellen védő plasztik cuccokkal küldje a kifutóra. A megálmodott szettek a hatvanas évek futurista űrkorszakát hozták, sokszor nem kevés iróniával átitava.

A klasszikus tweed kosztümök és kristály ékszerek izgalmasan keveredtek a víztiszta PVC darabokkal. A farmerszettek és motoros dzsekik átemelték a múltat a jövőbe, így a végeredmény energikus, modern, mégis elbűvölő lett.
 

A bemutató helyszíne - mint általában minden Chanel bemutatójé - a párizsi Grand Palace volt, amit újfent bámulatosan átalakítottak. Az akvaszínekben pompázó öltözékek tökéletes háttere volt a sziklákkal, buja növényzettel és vízesésekkel tűzdelt sétány, mely a dél-franciaországi Gordon du Verdont idézte. 

Az új táskaviselési trend, ami szintén több tervező kifutóján látható volt: a több az több elve. Ha sok cuccod van, vigyél bátran két vagy akár három, különböző méretű táskát magaddal!

A kifutókon látott darabokat egy átlagos nő sokszor nehezen tudja importálni a saját ruhatárába, de ezekkel az átlátszó kalapokkal és esőkabátokkal érdemes próbálkozni, mert szerintem nagyon jól néznek ki. A trükk, hogy ne halmozd őket, hanem válassz csupán egyet, ami egy kis fricskát ad a megjelenésednek.

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése