A csokoládét mindenki szereti! Az olyan pikk-pakk összedobható, ám nagyon mutatós verziókat pedig főleg, amiktől mindenki eltátja a száját. Ha egyszer rákattansz, utána biztos, hogy elfelejted majd a boltban kapható édességeket, és mindig olyan változatot készíthetsz, amilyet csak akarsz! A lehetőségek tárháza végtelen, a kreatív alkotás folyamata rendkívül élvezetes: tehetsz bele magvakat, aszalt gyümölcsöket, ehető virágokat, tengeri sót, vagy bármi mást, ami eszedbe jut.
A munka legnagyobb része az, hogy fel kell olvasztanod egy tábla (300 g) csokit, amit egyébként is szívesen fogyasztasz. Én az étcsokoládéra szavazok, de persze tej-, vagy fehércsokoládéval, illetve ezek keverékével is ugyanúgy működnek a receptek. Fontos, hogy ha lágy végeredményt szeretnél kapni, akkor ne a mikróban, vagy simán a tűzön melegítsd, hanem vízfürdő felett. Egy lábasba önts 2 dl vizet, majd tegyél a lábasra egy kisebb fazekat, amibe beletördeled a csokit. Közben találd ki, hogy mivel fogod ízesíteni. Ha felolvadt, vedd le a tűzről, keverd hozzá a fűszereket és kanalazd szilikonformákba, sütőpapírra, vagy öntsd bele egy fóliával bélelt táblaszerű tálkába. Dobáld bele a toppingokat és ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Máris mutatom a jelenlegi kedvenceimet! :)
Koffein törmelékek
Az étcsokihoz adj 1/2 csésze felaprított mandulát és 1/2-1 evőkanál instant kávét. Ha megdermedtek, törd össze az illatos táblákat.
Gyümölcsös medálok
Formázz korongokat a folyékony csokiból, majd tuningold fel szárított áfonyával, fügével, mangóval, papayával. Szórhatsz hozzá mandulát, tökmagot és pisztáciát is.
Tüzes piramisok
A csokoládéba tegyél 1 teáskanálnyi őrölt chilit, és bolondítsd tovább 1/2 csésze kesudióval vagy mandulával. A mennyei végeredményt vágd csinos háromszögekre egy éles késsel.
Diákcsemegés szeletek
Keverj a felolvasztott csokiba tetszőleges arányban diót, mogyorót, mandulát és mazsolát. Dolgozhatsz készen kapható mixszel is. Ha elkészült, szeleteld fel.
Egy táblányi csokihoz keverj 2 csészényi egész mandulát és 1-2 teáskanál tengeri sót. Egy kanál segítségével rakj halmokat a sütőpapírra, és hagyd, hogy kihűljenek.
A saját készítésű csokoládé utolsó pillanatos ajándéknak is tökéletes, ám ha neked is marad belőle, akkor próbáld meg nem megenni mindet! :)
0 comments:
Megjegyzés küldése