Alpesi romantika / Romance in the Alps

Javában tart a síszezon, az utazási irodák plakátjainak dimbes-dombos lankái hívogatnak, pedig idén télen még havat is alig láttunk. Tudom-tudom, nem kell hó, mert még jobban be kell öltözni, csúszósak az utak és a hólapátolás sem sorolható a kedvenc reggeli sportok közé, de nekem valahogy mégsem igazi a tél, ha nem láthatom a végtelen fehérséget. Ha ezzel ti is így vagytok, akkor imádni fogjátok a most következő bemutatót! Még faházat sem kell bérelnetek a hétvégére és síbérletre sem lesz szükségetek, elég csak megnéznetek a Moncler Gamme Rouge  idei téli kollekcióját.


A haute couture jelentése magas szabászat. Az ebbe a kategóriába tartozó divatházak minden évadban egy úgynevezett tervezői álmot mutatnak be, amelyhez a legmagasabb minőségű alapanyagokból, a legkisebb részletig aprólékosan kidolgozott, kézzel varrott egyedi öltözékeket készítenek. 

A francia Moncler márka couture vonalának megálmodója, Guambattista Valli ezúttal az Európán végigfutó Alpokba kalauzol minket. A békésen legelésző tehenek kolomppal a nyakukba, a jódli és a finom alpesi csoki most kimaradtak, de a háttérre vetített mesés táj, a kifutón heverő havas sziklák és a miliőhöz tökéletesen passzoló, zömében hófehér ruhák kárpótolnak minket.

Ezen a vidéken sokféle népviselet együtt van jelen, a legjellegzetesebb mégis a kantáros bőrnadrág, a Lederhose és a tollal díszített kalap együttese. A női Dirnld ruha derékhangsúlyos sziluettje, a hímzések, illetve a kalácsként tekerődő fonatok szintén a tradíciók fontos részét képezik.

A kék nefelejcsek és bájos havasi gyopárok - amelyek Sisinek is a kedvencei voltak - megjelennek a puha kötött ruhákon és a finom csipkéken, kitűen alkotva egy modern elegyet a rövid sortokkal, fehér harisnyákkal, bőrklumpákkal és a meleg szőrmékkel.

A jégkirálynőket is lenyűgöző kristály hópelyhekkel és gyöngyös virágokkal díszített kabátok pedig garantáltan felteszik a pontot az i-re. Egy téli esküvőn is mesésen mutatnának! :)

Képek forrása: Pinterest
A cikk a SHE.HU-n jelent meg.

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése