Őszi trendszemle a fashion weeken / Best fall trends from fashion week

A félévente megrendezésre kerülő Budapest Central European Fashion Weekre készülve mindig hevesebben ver a szívem. Közép-Európa legnagyobb divateseménye segít észben tartani, hogy mennyi tehetséges divattervezőnk van, akik bár figyelemmel kísérik a külföldi trendeket, azokat csakis saját szűrőjükön keresztül engedik át. Szerencsések vagyunk, hogy elsőkézből láthatjuk a világszínvonalú showkat és egyben büszkék is, hiszen a külföldi vendégek elismerően nyilatkoznak a magyar divatról. Elindult egy folyamat, aminek köszönhetően Párizs, Milánó, New York, London és Berlin mellett Budapest is jó eséllyel fog felkerülni a divat világtérképére. A Várkert Bazárban megrendezett háromnapos eseményen magyar dizájnereken kívül két cseh, két lengyel és egy olasz tervező is helyet kapott. A retrótól a vagányig, a minimalistától a szofisztikáltig rengeteg olyan kollekciót láthattunk, amelynek darabjait bármelyik divatérzékeny nő szívesen befogadná a gardróbjába. Itt az ideje megismerkedni a 2019/20-as őszi-téli szezon kulcsdarabjaival és uralkodó színeivel, irányzataival! 
Sentiments


A lila 50 árnyalata

Hiába lett év színe 2019-ben a korall, még mindig a tavalyi győztes, a bohém lila viszi a pálmát. A tervezők keze bátran nyúlt a merész padlizsán, a szelíd orgona vagy jeges levendula felé. Teljes szettekben, kiegészítőkben és mintákban is megjelent.
Marco Rambaldi, ÁERON, Nanushka, Nanushka

Egy kis extra: A fashion week egyik fénypontja Pásztor Anna volt, aki egy meseszép flitteres csodával zárta a Maison Marquise showt.


Retró formák

A múlt és jelen összekapcsolása a kollekciók nagy részét áthatotta, az időtlenség érzését a monokróm összeállítások és a retró árnyalatok letisztultsága adta. A vintage formák a már említett lilán kívül mustárral, petrolkékkel, olívával és némi bordóval egészültek ki, a '70-es évek szele erősen fújt. Újra divat a munkaruházatra hajazó overál nagy zsebekkel, a pliszírozott felületek és alapanyagként a fényes szatén. A virágminták őszi ruhát öltenek, a puha kötöttek különleges megoldásokkal és patchwork rátétekkel melengetik a lelkünket.
ÁERON, Nanushka, TOMCSANYI, Elysian

Egy kis extra: NINI MOLNAR prezentációja nosztalgikus hangulatot ébresztett mindenkiben.


Második bőr

Egyre több tervező használja a vegánbőrt alapanyagként, ami igazi mérföldkő a fenntarthatóság felé vezető úton. Válasszunk a csokoládé különböző árnyalataiból!
ÁERON, Maison Marquise, NAH-NU, ÁERON

Extra tipp: A Dolce&Gabbana korábbi tervezőcsapatában is tevékenykedő Marco Rambaldi műszőrmével bélelt lakkbőr bundája nemcsak rocksztárokon mutat jól!


A kabát, ami már magában műalkotás

Téli hónapokban a kabát az, ami elsősorban látszódik rajtunk, ezért érdemes egy minőségi darabba fektetni! A női testet lágyan követő finom gyapjúkabátok extra melegen tartanak és sosem fognak kimenni a divatból.
Sentiments, Celeni, NUBU, Maison Marquise

Extra tipp: A NAH-NU szalagokkal díszített kabátja bármilyen minimalista szettet felráz.


Statementek

A tervezők a legtöbb bemutatón mellőzték az ékszereket, helyettük inkább markáns kiegészítőket küldtek kifutóra. Az oversize steppelt táskába tuti, hogy minden belefér, az apró övtáskák helyett viszont új trend van felbukkanóban övekre erősített tokok képében. Schilling Kolos a CUKOVY futurisztikus vonalát vitte tovább különc kalapjaival, az ARTISTA ruhái attraktív DELACIER övekkel és ékszerekkel egészültek ki.
ÁERON, LAFORMELA, CUKOVY , ARTISTA

Extra tipp: A farmeres szettek feldobhatók egy pár színes zoknival, ahogy a TOMCSANYI kifutóján láthattuk.


Hibrid mintamix

Nem kell megijedni a különböző textúrák és printek kavalkádjától! A féloldalas kötényekkel körülölelt szoknyákat imádják a dizájnerek, hiszen így egyszerre többféle anyagot tudnak összeereszteni. A szoknyák aljának eltérő hosszúsága és a színek harmonikus sokfélesége teszi egyedivé ezeket az öltözékeket.
Je Suis Belle, ROMANI, ARTISTA, Celeni

Egy kis extra: Marco Rambaldi horgolt darabokból összeállított remekművei a múlt emlékeinek újrahasznosítása mellett kampányoltak.


A kis fekete vagány énje

Miért ne léphetne ki a kis fekete klasszikus szerepköréből és próbálhatná ki magát csillogó felületekkel tarkított szépségként vagy formabontó kétrészes kreációként? Az áttetsző felületek játéka és az anyagvastagságok váltakozása felpezsdíti a decens feketét.
MERO, CUKOVY, Elysian, ARTISTA

Egy kis extra: Abodi Dóra még merészebbet álmodott: az ikonikus bázisdarabot vegán bőrből készítette el, unikornisokat varrt rá, alá pedig egy nadrágot is elképzelt.


Csillogás 5 előtt

A metálfény nemcsak az esti partikra bevethető diszkóruhákon mutat jól, hanem hétköznap hordott ruhadarabokon is. A '80-as évek trendje nagy volumennel az igazi: jöhetnek a látványos puffos vállmegoldások, a lamé nadrágkosztümök és pufikabátok, amiket egy övvel tehetünk sikkesebbé.
ABODI, Virag Kerenyi, ABODI, Maison Marquise

Egy kis extra: A háromnapos rendezvényen a beauty szekció is kitett magáért,  a leglátványosabb sminkek Kerényi Virág bemutatójához készültek.


Dívák éjjel-nappal

A báli szezon nagy visszatérője lesz a tollas díszítés és az ötvenes évek derékhangsúlyos sziluettje. A kifinomult stílus kedvelői pöttyökkel, flitterekkel és egy csipetnyi leopárd mintával frissíthetik fel megjelenésüket.
Sentiments, MERO, MERO, Sentiments

Extra tipp: A Maison Marquise-től elleshetjük, hogyan tehető sportosabbá egy gálakesztyűvel viselt felsliccelt estélyi ruha.

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése