outfit

A legendás francia sikk nyomában / In the footsteps of legendary French chic

péntek, március 22, 2019

Nem fogok kertelni, mostanában eléggé elveszettnek érzem magam. Reggeltől-estig egy nagyobb projekten dolgozom és közben próbálom koordinálni, hogy a lakásban a kisebb-nagyobb felújítások megtörténjenek, amiknek java részét szintén én végzem. Ezért el vagyok fáradva rendesen, sőt néha úgy érzem, hogy az egész világ öszeesküdött ellenem, de a sok kilátástalannak tűnő pillanat dacára igyekszem olyan napokat beiktatni, amikor ha a fene fenét eszik, akkor is csinosan jelenek meg.

Mostanában teljesen rákattantam a dögös vörös színre és a francia stílusra, így ezt a kettőt vegyítettem a hétvégi sétához. A divat nyelve kétségtelenül a francia, a hanyag eleganciájú hölgyektől pedig mindig lehet egy kis inspirációt meríteteni. Káprázatos stílusuk visszafogott nőiességükben, valamint hibátlan stílusérzékükben nyilvánul meg, és azt mondják róluk, hogy vörös rúzzsal a szájukon jöttek a világra. Ez támasztja alá az is, hogy előszeretettel viselnek statementeket. A statement ugyanis lehet egy feltűnő ruhadarab, extravagáns kiegészítő vagy nem hétköznapi részlet, ami letérít a megszokott útról, ezáltal garantálja, hogy a fókusz azonnal rá kerül.

Ezt a gondolatmenetet követve engedtem össze a viszonylag egyszerű csíkos ruhát néhány tüzes vörös és letisztult fekete darabbal. A bőr és a lakk játéka egy kis izgalmat csempész a dologba, a csizma, kesztyű és sapka a szelesebb tavaszi napokon még elkel. Egyébként elég lenne az is, ha csupán egy harsány statementet viselnék, ám a színharmónia miatt egyáltalán nem zavaró ez a kis tobzódás sem.

Az élénk vörös nem véletlenül lett nálam favorit, hiszen sötét színekkel tuti befutó, a piros ajkak és körmök ráadásul mindenhez remekül illenek. Elég csupán ennyi változtatás és úgy érzem, máris életet leheltem az aznapi megjelenésembe. A figyelmet követelő élénk színű rúzsok használata egykor feminista megnyilvánulásnak számított, ma azonban egy vastag, erőt sugárzó szemöldök is lehet statement.

De térjünk vissza a párizsi nőkre! Időtlen eleganciájuk titka, hogy hosszú távon gondolkodnak és olyan darabokkal teszik tele a gardróbjukat, amelyeket öt vagy tíz év múlva is ugyanúgy fel tudnak venni anélkül, hogy azok ódivatúnak számítanának. Ilyen például egy férfias szabású szövetkabát, ami egész télen melegen tart és akár két-három réteg ruha is elfér alatta. A minőségi luxus darabokat bátran vegyítik fast fashion márkák termékeivel, a vintage darabokért pedig egyenesen megőrülnek. 

A trendek tehát jönnek-mennek, de a sötétkék és fekete párosa örök marad, mint ahogy az a szabály is, hogyha ugyanolyan színű cipőt viselsz, mint a harisnyád - a francia nőknél a feketén kívül más nem is jöhet szóba -, akkor optikailag hosszabbnak tűnnek a lábaid. Illetve hogy a leghatásosabb kiegészítő az öv, amely kiemeli a derekat, ezért egy lágy esésű ruha viselése esetén szinte kötelező - főleg, ha trükkösen megcsomózod. Ha szívesen olvasnátok még bővebben a francia nők stílusáról, kattintsatok ide

Ruha: H&M, csizma: DEICHMANN, táskaSTRADIVARIUS, sapka, öv, kabát, táskadísz: VINTAGE
Photo: Nagysolymosi Gábor

You Might Also Like

0 megjegyzés