Divat a Belvárosi Piacon / Fashion in the Downtown Market

Divatbemutató fényes nappal a Belvárosi Piacon... miért ne? Zoób Kati nem riad vissza a formabontó ötletektől, így a Budapest Central European Fashion Week első programjának helyszíne a Hold utcai vásárcsarnok lett.

Katti Zoób Divatház idén ünnepli 25. születésnapját, amit stílusosan egy nagyszabású bemutatóval koronázott meg. A márka történetében a geometrikus alakzatok és a rózsa mindig fontos szerepet töltött be, erre a kettőre fűzték fel a kollekció fonalát. A kockákból álló logó több ruhán is előfordult.

A tervező az őszi-téli öltözékek elkészítéséhez az elmúlt 25 év ikonikus anyagmintáiból szemezgetett. A kézműves hagyományok extravaganciával párosultak, összekapcsolva a múltat a jövővel. Színekben a meleg, fűszeres őszi tónusok domináltak életigenlő élénk árnyalatokkal karöltve.

szamár mint motívum egy kedves személyes hagyományt elevenít fel, hiszen Kati lánya születésnapjára minden évben készít egy ilyen állatkát. Ebben az évben nemcsak Fruzsi gyűjteménye gyarapodott, néhány ruhán Géraldine Toucourt francia festőművész szamarai printként is megjelentek.

Zoób Kati korosztályában etalonnak számít, de rendkívüli stílusérzékkel nyit a fiatalabb generáció felé: olyan vagány szetteket is kifutóra küld, melyekhez az utcai divatból merít inspirációt. Ilyen például a csíkos jacquard pufi kabát, amiből flitterekkel kirakott változat is készült. Régi kollekciós darabokat kever újakkal, ezzel hangsúlyozza a slow fashion lényegét: ruhái nemcsak egy szezonra, hanem egy életre szólnak.

A varázslat ezúttal sem maradt el, a részben kihalt csarnoknak különleges atmoszférája volt. A sikkes pesti nők az esti bemutató után taxiba pattantak és - ha lehet hinni a dalnak -, reggel újra visszatérnek, hogy telepakolják a cekkerüket.

Képek forrása: Budapest Central European Fashion Week, Nagysolymosi Gábor

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése