Kitört a vakáció! / Hurrah, it's summer vacation!

VAKÁCIÓ! - diákként ez a 7 betűs szó egy hatalmas nagy felkiáltójellel a végén jelentette számomra a szabadságot. Már régóta nem koptatom az iskolapadot, de furcsa módon még most is megkönnyebbülés lesz rajtam úrrá június második hetében. Valahogy tapintható a levegőben, hogy a négy fal között töltött időt pár hónapra felváltja a szabad levegő, ezért kutya kötelességünk kiélvezni a nyár minden cseppjét! 


A vízpartok közelsége hívogat, az üzletek polcai pedig roskadoznak a szalmakalapoktól és -táskáktól, így nagyjából adott volt az összeállításom koncepciója. De csak nagyjából, mivel egy igazán csajos, rojtokkal díszített táska képe élt a fejemben egy csini ruhával... azután megláttam ezt a bohéman kacsintó darabot. Abban a pillanatban körvonalazódott, hogy franciás beütésű darabokat fogok választani mellé.


A breton csíkos felső eredetileg a francia halászok egyenruhája volt, majd Coco Chanelnek, Audrey Hepburnnek és Brigitte Bardot-nak köszönhetően a női alapruhatár egyik fontos eleme lett. Univerzális, stílusos és nagyon francia, akár egy magas derekú bő szárú nadrággal és lapos cipővel, akár egy lenge szoknyával és magas talpú szandállal viseled - mint most én. Mivel a táskán és a kalapon is fekete a díszítés, így olyan felsőt kerestem, amin nem sötétkék-fehér, hanem fekete-fehér csíkok vannak.


A csíkok funkciója eredetileg az életmentés volt, a mintának köszönhetően ugyanis könnyebben lehetett meglátni egy vízbe esett embert. Monotonitásuk ellenére teljesen jól működnek igazából bármivel, még ezekkel a fonalból rajzolt szemekkel is.


Ez a táska egy rendkívül jól kihasználható, karakteres darab: strandoláshoz vagy piknikezéshez nagyon praktikus, mert jó sok minden elfér benne, sőt még akkor is kiszúrnak vele, ha egy egyszerű farmeres összeállításban veszem nyakamba a várost. A szalmatáskához egy trendi szalmakalapot is választottam, amely a nap káros sugarai ellen nyújt védelmet.


Szeretem a természetet és semmi sem kapcsol ki jobban, mint ha pár órára kiszakadok a nyüzsgésből és szimplán csak heverészek a fűben, miközben a fodrozódó vizet aranyra festi a lenyugodni készülő nap. Ezidő alatt persze lecsúszik egy-két hekk vagy pár gombóc fagyi és a táska mélyéről előkerül a kedvenc könyvem is, de a nyár így kerek igazán!


Mivel pont bölcsességfog húzás előtt fotóztunk, sajnos nem mindegyik képen őszinte a mosolyom - bár remélem, hogy ez nem látszódik annyira. Hála a fogorvosomnak, egy pillanat alatt túlestem a műtéten, a gyógyulás rekord sebességgel zajlott, így az én nyaram biztos, hogy felhőtlen lesz. Legyen ilyen a Tiétek is! ;)

Felső, táska, kalap: H&M, szoknya, cipő: VINTAGE
Photo: Nagysolymosi Gábor

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése