Hétköznapi varázslat / Everyday magic

Csodálom azokat a hölgyeket, akik órákig képesek a tükör előtt pepecselni és műalkotásszerű sminkeket készíteni. Egy természetes, pár perces alapsmink viszont a napi rutinom elengedhetetlen része, mert megszépíti az arcomat és hozzájárul ahhoz, hogy egész nap jól érezzem magam a bőrömben. Szeretem azokat a termékeket, amik tartósak, de közben hagyják a bőröm lélegezni és általuk a végeredmény sem lesz mesterkélt. Folyton keresem az újdonságokat, közben figyelek a minőségre és fontosnak tartom, hogy olyan kozmetikumokat válasszak, amiket profi sminkmesterek is szívesen használnak.

A Max Factor az egyik legrégebbi sminkmárka, amelyet Maksymillian Faktorowicz, egy lengyel kozmetikus alapított 1909-ben. Moszkvában a cári uralkodói család kozmetikai tanácsadója, illetve az Operaház hivatalos sminkmestere volt, majd családjával Los Angelesbe költözött, ahol a filmiparba akart betörni. Hamar felfigyeltek alapozóira, melyek a többivel ellentétben nem keményedtek meg és nem pattogzottak le az arcról. Szépségszalonjában kis idő múlva egymásnak adták a kilincset a hollywoodi sztárok, hogy csakis a majdani Oscar-díjas Max Factortól kérjenek tanácsot. Mr. Factor a hölgyeknek megmutatta, hogy az előnyös smink által bárki lehet A-listás szépség. Személyre szabott sminkjeit szépség mikrométer elnevezésű találmányával készítette, amellyel pontosan meg lehetett állapítani az arc egyenetlenségeit és hibáit, hogy azokat fény-árnyék technikával korrigálhassa. A márka a családfő halála után is folytatta a tradíciót, miszerint újabb és újabb innovációkkal könnyítik az elfoglalt hölgyek mindennapjait úgy, hogy a hollywoodi glamúr közben az életük része marad. A közelmúltban hatalmas öröm ért, amikor ez a nagy múltú cég meglepett legújabb termékeivel.

Miracle Contouring Palette

Az arc kontúrozása az egyik leglátványosabb eszköz, amelynek segítségével mindenki a számára legelőnyösebb sminket készítheti el. Az igazat megvallva, mindeddig ódzkodtam ettől a technikától, és hiába néztem meg több tucat smink videót, mindegyik olyan bonyolultnak tűnt, hogy maradtam a jól bevált alapozó-bronzosító párosnál. Ezzel a palettával viszont pillanatok alatt elsajátítottam a kontúrozás összes csinját-bínját, a számok pedig még jobban leegyszerűsítették a történet.

3, 2, 1... számolj háromig és kész a sminked! Tényleg ennyi az egész: három villámgyors lépés elegendő, hogy kiemeld a vonásaidat és finom mélységet adj az arcodnak. A praktikus kis kompaktban a krémes textúrájú árnyalatok úgy vannak összeválogatva, hogy azok minden bőrtónushoz illeszkednek. 

Az útmutató alapján válassz ki három színt és dolgozd össze az alapozóddal! Az arckontúrozás mesterévé válhatsz egy bőrszíneddel megegyező, egy annál sötétebb, illetve egy picit világosabb árnyalattal. Miközben felviszed a különböző  rétegeket, csupán számokat kell rajzolnod, így nem tudsz téveszteni.

1. lépés: Kontúrozz egy “3-as”, a bőrszínedtől két-három árnyalattal sötétebb színnel. Satírozz 3-as alakban a halántéktól az áll vonaláig úgy, hogy közben az arccsont alá kanyarodsz.
2. lépés: Emeld ki szemeid egy “2-es”, világosabb árnyalattal. Kezdj el 2-es alakban rajzolni a szemöldök alatt, majd fejezd be az arc almácskáján keresztül és vissza.

3. lépés: Vigyél fényt az arcodra egy bőrszíneddel megegyező “1-es highlight árnyalattal! Írj le egy 1-est a homlokod közepétől végig az orrnyergeden, át a felső ajkad közepe fölött, végül az állon haladva.

Dark Magic Mascara

A neszeszerem elengedhetetlen darabja a dúsító szempillaspirál. A nők legtitkosabb fegyvereinek egyike, ugyanis hangsúlyozza a szemeket, ezáltal megnyitja a tekintetet. A Dark Magic szempillaspirál drámai éjfekete pillákat ígér, amelyek akár egész nap is tartósak maradnak. 

Viasztartalmának köszönhetően a festék nem maszatolódik el, gyorsan szárad és a felvitel is könnyű, a speciális kefe minden egyes szempillát beborít. A mágikus festékanyagban lévő napraforgóviasztól pilláid fényesen ragyognak, egészségesek és ápoltak lesznek. Egy rétegben felvíve természetes hatású, több rétegben igazi dívaszemeid lesznek!

A mesterek kozmetikumának mindkét újdonságát áprilistól megtalálod a drogériákban. 3, 2, 1... indulás! :)

Photo: Nagysolymosi Gábor, Horváth Antónia

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése