Gyors hűsítők 3 hozzávalóból / Quick coolers from 3 ingredients

A hidratálás nemcsak a nyári melegben fontos, hanem az év minden egyes napján. Testünk tömegének több, mint a fele víz, ezért naponta legalább 2 liter vizet kellene meginnunk, hogy ne boruljon fel a vízháztartásunk egyensúlya. A kevés folyadékbevitel hosszú távon ráncos bőrt eredményez, így még egy nyomós indok szól a rendszeres vízfogyasztás mellett. A sima ásványvízre hamar rá lehet unni, nekem viszont a sokak által finomnak titulált cukros üdítők egyáltalán nem oltják a szomjam. Ezért a sima csapvizet gyümölcsökkel, zöldségekkel és fűszernövényekkel szoktam feldobni! 

Az ízesített vizek nemcsak finomak és egyszerűen összedobhatóak, hanem az úszkáló színes darabkáknak köszönhetően mutatósak is. Elkészítésük 2-3 percnél nem igényel több időt: a hozzávalókat csak megmosom, felvágom és belerakom egy kancsóba vagy üvegbe, majd felengedem őket vízzel. Egy kicsit hagyom állni, hogy a víz jól átvegye a gyümölcsök ízét, a kész itókát egy praktikus kulacsban magammal tudom vinni. Folyamatosan kísérletezek újabb és újabb változatokkal, nálam most így néz ki a toplista!

Bohém áfonyás

5 dl víz, egy kisebb maréknyi áfonya, fél citrom, pár mentalevél és készen is vagy! A menta segíti az emésztést, az áfonya pedig minden más gyümölcsnél erősebb antioxidánsokat tartalmaz.

Pikáns epres 

4-5 szep epret csumázz ki, vágj félbe és darabolj egy fél lime-ot a fél liternyi vízbe. Tépkedj hozzá 5-6 bazsalikomlevelet!

Tisztító uborkás

Zöldséghámozóval vágj fel hosszában pár vékony uborkaszeletet és egészítsd ki 4-5 citromkarikával. Fél deci vízbe mehet  2-3 kisebb rozmaringág is, ami az egésznek még pikánsabb ízt ad. Ez a fura lötty rendkívül jó méregtelenító hatással bír.

Citrusos vitaminbomba

A megfázásos időszakban védekezés gyanánt ezt az itókát is el szoktam készíteni. Nem kell hozzá más, mint pontosan fél deci víz, fél narancs és fél citrom kisebb szeletekre vágva, valamint egy hüvelykujjnyi gyömbér megpucolva és lereszelve. Igazi immunerősítő koktél!

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése