Boldog születésnapot, Kincsem! / Happy birthday, Kincsem!

Csodálatos, megindító és felemelő film készült Kincsemről, aki pontosan 143 éve, 1874. március 17-én született. Igaz, a történet nagy része a csodalóról csak egy fikció, a briliáns forgatókönyvnek köszönhetően mégis annyira hiteles, hogy akár igaz is lehetne. A betörhetetlennek tartott, bukásra ítélt állatot csupán gazdájának, Blaskovich Ernőnek sikerül megszelídíteni, pont úgy, mint a másik főszerepet játszó Klara von Oettingent.

A romantikus szerelmi száltól igazán hollywoodi a sztori, de a kalandos történelmi film izgalmas és roppant megható jelenetekből sem szenved hiányt. Minden idők legnagyobb költségvetésével dolgozó magyar filmje 72 napig forgott Herendi Gábor keze alatt többek között a Festesics-kastélyban és a bécsi Práterben, majd a forgatást 8 hónap utómunka követte.

A monumentális produkcióra 4600 statisztát öltöztettek fel és 97 lóval dolgoztak, közülük 6 alakította Kincsemet. A főszerepeket játszó Petrik Andrea és Nagy Ervin steampunk beütésű jelmezei is hozzájárulnak ahhoz, hogy a végeredmény friss és mai legyen. A korszakra jellemző sziluettek megtartása mellett nem korhűen, hanem merészen és fiatalosan gondolkodott Bárdosi Ibolya jelmeztervező, aki korábban a Liza, a rókatündér kosztümeiért is felelt.

A látványvilág elképesztően kidolgozott, kedvenc helyszínem a hatalmas gyertyatartókkal, kalitkával és kosárlabda palánkkal felszerelt vadászlak. Rendkívül jó, hogy a korabeli környezetben néhány mai dolog is helyet kapott, mint a szelfizés, a lájkolás, a báli jelenet alatti dubstep zene, vagy amikor Klára a Mizu néhány sorát énekli. Bravó, bravó és ismét bravó! :)

Forrás: Kincsem

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése