Tiszta Hollywood / Just like in Hollywood

Gondolkoztatok már azon, milyen lenne a világ, ha nem lennének körülöttünk színek? Nem lenne nyugalmat árasztó zöld, energikus narancs, bohókás lila, vagy érzéki vörös, csupán a fekete és a fehér. Illetve az ebből a kettőből kikeverhető szürke árnyalatok léteznének, amik a színtan szerint nem is nevezhetők színeknek, mert semlegesek.


Have you ever wondered what the world would be like if there were no colors around us? There would be no peaceful green, energetic orange, waggish purple or sensual red, only black and white and the shades of gray that can be mixed out of these two. But the colour system doesn't call them colours, because they are neutral.


Nem tudnánk kifejezni a vidámságot, a szomorúságot, a dühöt, és az évszakokat sem tudnánk megkülönböztetni egymástól. Az öltözködésben pedig csak a formákkal, a mintákkal és a textúrákkal tudnánk variálni. Azokkal viszont elég merészen!


Ha egy picit hűvösebbre fordul az idő, valahogy ösztönösen nyúlok a szőrmékhez, mert tényleg nagyon jó melegek! Ezt a kabátot imádom - csakúgy, mint a színes változatokat! Nemcsak azért, mert nem fázom át benne, hanem a cikkcakkok jótékony slankító hatása miatt is. A réteges öltözködés jegyében kicsit játszani is lehet az arányokkal: a kabát alól kilátszó fehér blúz gallérja és alsó része megtöri a fekete pulcsi és a műbőr szoknya találkozását. A városban szaladgáláshoz ez a hátul fűzött, rojtos bőr bokacsizma tökéletesen kényelmes, sőt még divatos is! 


Ezt a monokróm szettet ütős kontraszt, és valamiféle nyugalom együttes jelenléte jellemzi, de ez egy cseppet sem furcsa, mivel tudjuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Mint yin a yangot, nő a férfit, puha szőrme a kemény bőrt. Így lesz a cikkcakk mintájú bunda a hosszú kesztyűvel glamúros és baromi szexi! Teljesen úgy éreztem magam, mint egy fekete-fehér film dívája Hollywoodban: a kíváncsi tekintetek elől egy puha filcből készült floppy kalap mögé bújtam.


Ékszerként egy nyakpántot tettem fel, ez a kalap és a kesztyű mellett pont elég kiegészítő. Bár valójában ez nem más, mint egy strasszokkal díszített öv, de én szívesen hordom nyakláncként is! Szeretem, ha más funkciót adhatok a darabjaimnak, végül is senki sem írja elő, hogyan kell bármit is "rendeltetésszerűen" használni, igaz?


A feketét és a fehéret egyszerűen képtelenség megunni, az időtlen elegancia mesteri párosával sosem lesztek alulöltözöttek! Játszadozzatok az arányokkal, és a mintákat is bátran keverhetitek, nem fognak összeveszni! Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!


Photo: Polyák Attila
A cikk a SHE.HU-n jelent meg.

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése