Romantika és retró a divathéten / Romance and retro on fashion week

A hazai divatélet egyik legfontosabb eseményén, a Mercedes-Benz Fashion Weeken rengeteg divatkedvelő és szakértő vesz rész, ezáltal mindenki a legbátrabb, legkülönlegesebb és legmeghökkentőbb oldalát igyekszik megmutatni, hogy még inkább kitűnjön a tömegből. Ebben nem is volt hiány: sok ötletes és színes szettet láttam, ami igazi felüdülést jelentett a számomra néha uniformisnak tűnő fekete foltok között. Kíváncsiak vagytok, hogy én mit vettem fel? Máris mutatom! :)

There are lots of fashion lovers, journalists, designers and buyers at one of the most important events in Hungarian fashion scene, so everyone's trying to show special sides to stand out from the crowd. I saw a lot of imaginative and colorful sets, which was a real refreshment among black patches. Now I'd like to show what I wore at the 2nd day of Mercedes-Benz Fashion Week. :)

Valami üdébb dologban gondolkoztam, így végül egy tört fehér pliszírozott ujjú blúzt és egy virágmintás ujjatlan ruhát vettem fel erre az alkalomra. A ruha színei kissé őszies hatást keltenek, de ezt egy cseppet sem bántam, sőt felkaptam hozzá egy leopárdmintás cluchot is, mert imádom keverni a mintákat. Nézzétek csak, hogy milyen jól mutatnak együtt a virágok és a leopárdfoltok!

Hogy romantikus énemet még jobban felszínre hozzam, egy mályva színű virág alakú fülbevalót és néhány gyöngy gyűrűt választottam.

A fashion weeknek a nemrég impozánsan felújított Várkert Bazár adott otthont, és mivel csodaszép idő volt, a divatbemutatók szünetében szívesen ücsörögtem kint a Duna-parton. Egy vintage stílusú bőr ballonkabát azért elkelt, ami némi vagányságot adott az összképhez. Éppúgy, mint a szegecsekkel díszített tűsarkú.

A divathéten rengeteg vendég fordul meg, hatalmas a pörgés, a bemutatók között mindenki kávézik, beszélget, és ilyenkor nemcsak a kifutón felvonuló kollekciók tervezőit ismerhetjük meg, hanem az előtérben kiállított dizájnerdarabokat is közelebbről szemügyre vehetjük.

Rögtön lecsaptam a lehetőségre és az aznapi szettemhez választottam egy menő cateye szemüveget a Vinylize by Tiptontól - amely hiszitek vagy sem, bakelitlemezből készült -, valamint egy csinos táskát Alma Abonyitól. Nektek hogy tetszik?

Ruha: F&F, blúz, fülbevaló, táskaH&M, cipő: BLUE VELVET, gyűrűk, bőrkabát, övVINTAGE
Photo: Polyák Attila
A cikk a SHE.HU-n jelent meg.

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése