Meg van írva a csillagokban / Written in the stars

Elképesztő sebességgel telnek az évek. Látom magam, ahogy tizenévesen a nagybetűs élet küszöbén libbenek át és élvezem minden pillanatát! A szabadság mámoros ízét, a felnőttlét komor realitását és a saját mesémet, aminek a történetét végre én írom. Ennek már lassan 20 éve... Nem nevezném magam kimondottan spirituális beállítottságúnak, de hiszek a gondolatok teremtő erejében. És abban is, hogy minden évben legalább egyszer összegezni kell, hogy lássuk, hol tartunk, terveinkből és vágyainkból mennyi valósult meg. 


Tegnap fújtam el a gyertyákat a születésnapi tortámon. Ma van az év első tízmilliószoros napja és a bölcsek azt mondják, jó, ha ilyenkor csakis pozitív gondolatok járnak a fejünkben. Az idei leltár ebből az apropóból készült el, amihez néhány motiváló idézetet is gyűjtöttem. Remélem, ha olvassátok őket, titeket is arra sarkallnak, hogy merjetek minél merészebben gondolkozni és akár a földtől egészen elrugaszkodott célokat kitűzni.

"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." (Phineas Taylor Barnum)


Sorsuk alakulását sokan külső erők mozgásának tulajdonítják, ezért inkább sodródnak az árral. Remélik, hogy egyszer nyernek a lottón, álmodoznak a fehér lovon érkező hercegről, vagy arról, hogy egy szép napon bekopogtatnak hozzájuk a világ legjobb állásajánlatával. Ám az kevés, ha csupán terveket szősz, minden nap kitartóan és keményen kell küzdened azért, hogy kézzel fogható eredmények szülessenek. Ha nincs meg az első lépés, hiába vársz a sült galambra, az nem fog magától a szádba repülni.

"Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik. " (Goethe)



Egy másik teória szerint csillagokban van minden megírva. Születésünk időpontja határozza meg egész életünket, létünk titkai a csillagokban rejlik, horoszkópunkból ugyanis kiolvashatók földi létünk legfontosabb mérföldkövei. Ha a csillagok állása kedvező, elképzeléseink jó szelet kapnak. Én mégis azt gondolom, rajtunk is múlik, hogy hogyan alakítjuk a sorsunkatEgy-egy kudarc után piszok nehéz felkelni a padlóról, majd újra és újra nekifutni, de nincs annál jobb érzés, ha végigcsinálsz valamit, amire mások szerint sosem lennél képes.

"Az élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad, hanem arról, hogy megalkosd önmagad." (George Bernard Shaw)



Hálás lehetek, mert eddig is rengeteg kalandban és élményben volt részem, de sok mindent még nem éltem át, ezért hiszem, hogy a jövő megszámlálhatatlanul sok meglepetést tartogat. Ehhez néha le kell térnem a megszokott ösvényről és engedni, hogy lépteim járatlan utakra vigyenek. Igent mondani a váratlanra, az ismeretlenre és a rendhagyóra. Így a varázslatos pillanatok, az emlékezetes momentumok és szárnyaló álmaink mind-mind égboltunk legragyogó ékkövei lesznek.

"Annál inkább vagy igazi önmagad, minél közelebb vagy ahhoz, akinek álmodtad magad." (Pedro Almodóvar)



Fontos, hogy az álmok ne csupán álmok maradjanak, hanem váljanak célokká, amik újabb és újabb tervek megvalósítására ösztönöznek. Ha sokszor érzed magad motiválatlannak vagy hullámvölgybe tévedsz, ne veszítsd szem elől a fókuszt! A lehetőségek a legváratlanabb időpontokban találnak meg, a kérdés csupán annyi, hogy készen állsz-e rájuk az adott pillanatban.

"A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel." (Darrell Royal)



Kívánom, hogy töltsétek meg minél több varázslattal a saját életeteketHa elakadnátok, vagy útmutatásra van szükségetek, keressétek a választ saját csillagaitokban - ők elmesélik a történeteteket. Mesés 2020-at kívánok!

"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat." (Albert Einstein)



Photo: Nagysolymosi Gábor

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése