Visszatért az aranykor / The golden age is back

Tegnap rendezték meg a 92. Oscar gálát, amely rögtön történelmet írt: a kezdetek óta az Élősködők ugyanis az első külföldi alkotás, ami átvehette a legjobb filmért járó szobrot. Az első díjátadó óta sokat változott a világ, az egykor 15 perces gála ma 3 órás és 7 helyett 24 kategóriában díjazzák a filmesek munkáját. A körülbelül 4 kilós trófeát egyébként anno az Akadémia egyik munkatársa nevezte el, aki szerint nagyon hasonlított Oscar nevű bácsikájára. Ugye milyen jól mutat mellette Billy Porter? A vörös szőnyeges események fenegyereke Giles Deacon outfitjével kiérdemelte a királyi titulust. Az est Hollywood aranykorát is megidézte: a csillogás nemcsak meseszép gyémánt ékszerek által került a középpontba, hanem gazdagon díszített ruhák formájában is jelen volt. Mutatom a kedvenceimet!


Rizikó nélkül

Dresszkód tekintetében minden a papírforma szerint zajlott: a férfiak javarészt feketében parádéztak, a nők az elegancia örök klasszikusait vették elő, élénk színek csak elvétve voltak megfigyelhetők. Brad Pitt és Charlize Theron biztosra ment, így a mindig, mindenhova bevethető feketéhez nyúlt - kitűnő stílusérzékkel. Mr. Pitt a Brioni márkanagyköveteként a brand fekete bársony szmokingjában vehette át színészi munkájáért az Oscart, Charlize szintén hű maradt a Dior Haute Couture-höz.

... és aki a környezettudatosságot új szintre emelte: Joaquin Phoenix! A it megformáló színész az összes díjátadón ugyanabban a Stella McCartney szmokingban jelent meg, hogy a bolygó jövőjét szem előtt tartva csökkentse a felesleges hulladék mennyiségét.


Csillogás mindenek felett

A díjesőre érdemes sztárok közül Scarlett Johansson és az elsőbálozó Rebel Wilson minden kétséget kizáróan a glamúr istennőivé változtak. Scarlett pezsgőszínű Oscar de la Rentaja sejtelmes, rojtokkal takart fűzőrészével megkaphatta volna a legszebb ruháért járó díjat. Rebel először kapott meghívást a filmvilág legrangosabb eseményére, melyhez Jason Wu segítségét kérte. Az eredmény pazar lett!

... és akinél nem csillogott senki szebben: Sandra Oh! Az uszályos parádé győztese egyértelműen ez az Elie Saab kreáció lett.


Az erő velük van

A palást- és köpenyrésszel megbolondított költeményeket a harcos lelkű amazonok imádták. A Marvel kapitány sztárja, Brie Larson egy szemet gyönyörködtető Celine by Hedi Slimane estélyiben vonult végig. A ruha elkészítéséhez több mint 1200 munkaórára volt szükség: flitterek, üvegyöngyök, kristályok és strasszok díszítették. Natalie Portman plusz üzenettel érkezett: a Dior műhelyében készült alkotás köpenyére Maria Grazia Chiuri az összes női rendező nevét ráírta, akik idén nem kaptak jelöltést. A színésznő cinkostársat talált a divatház kreatív igazgatójában, aki korábban már számtalan alkalommal felhívta a figyelmet a nők jogaira.

... és aki minderre rátett még egy lapáttal: Janelle Monáe! Az énekes dalszerző sosem volt az unalmas megjelenés híve, emiatt nagy kedvencem. Futurisztikus kapucnis ruháját több, mint 168.000 darab kristály díszítette és ha ez nem volna elég, még egy gyémántnyakékkel is megkoronázta. A Ralph Lauren munkatársai hetekig dolgoztak, hogy elkészüljön a remekmű.


A fehér az új fekete

Nincs mese, a vörös szőnyeges események trendeket diktálnak! A szűzies fehérre megint fókusz került - hála a hírességek stylistjainak. A legjobb színésznőnek járó díjért Renée Zellweger egy lehengerlő Armani Privében szállt ringbe, az aszimmetrikus szabásésért és a tört fehérért Salma Hayek is odavolt - ő Gucciban érkezett.

...és aki a Hófehérkeséget kimaxolta: Cynthia Erivo! Ez a drámai Atelier Versace csoda minden nő álma.


Romantikus álmok

A pasztellek minden évben dobogós helyen végeznek, ezúttal a rózsaszín feketével alkotott párosa bizonyult a legnyerőbbnek. Caitriona Balfe sellő fazonú fekete Valentino Couture-jét egy áttetsző, hatalmas masniban végződő felsőrész tette izgalmassá. Az Armani Privé ruha nem volt a legszerencsésebb választás Laura Dernnek, de kolléganőjéhez, Zellwegerhez hasonlóan neki is szerencsét hozott: elhozta a legjobb mellékszereplőnek járó aranyszobrot.


...és a legtündöklőbb csillag: Gal Gadot! A Wonder Woman szuperhősnője csupa csipke Givenchyja rózsaszínűre festette Hollywood szürke, borongós egét.


Vintage imádat

Nem véletlen, hogy a régiségekkel a Chanel mindig összekapcsolható. A divatház nagykövetei ezen az estén olyan színésznők voltak, akik kifinomultságra helyezték a hangsúlyt. Penélope Cruz ruhája egy 1995-ös kollekció darabjának átalakított változata gyöngyökkel, kaméliával és praktikus zsebekkel. Margot Robbie éjkék estélyije egy évvel korábbi, ennek központjában pedig egy hatalmas ékszer állt. Több, mint tökéletes!

... és aki mindezt még tovább fokozta: Lucy Boynton! A szőke szépség babagalléros Chaneljét hajába ragasztott gyöngyökkel egészítette ki. Ez a ruha viszont már a 2020-as tavaszi/nyári szezont prezentálja.



Legyél zöld!

Vannak, akik ezt a mondatot hallva a környezetvédelmen túl a zöld meseszép árnyalataira is gondolnak. A smaragdra ékes példa a 70 éves Sigourney Weaver Dior Haute Couture-ben és Chelsea Winstanley, aki egy zsebes Kiri Nathan kreációt választott az eseményre. A Jojo nyuszi producere az első őslakos nő, akit nomináltak a díjra.

...és az est legüdébb színfoltja: Florence Pugh! A Kisasszonyokban való alakításáért a legjobb női mellékszerepre jelölt színésznő egy vibráló árnyalatot kapott a Louis Vuittontól. A ruhát a bájos fodrok és a derekán levő öv tette még fiatalosabbá.

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése