Zendaya retró ruhatára / Zendaya's retro wardrobe

Minden szezon kezdetekor örök kérdés, hogy a trendek útvesztőjében merre menjünk, mik kerüljenek fel a beszerzendő darabok listájára, amikkel hosszú távon a gadróbunk és ezáltal mi is nyerhetünk. Az amerikai divatguru, Tommy Hilfiger ezúttal Zendayat kérte fel egy kollaborációra, aki generációjának talán leghitelesebb képviselője. Szerinte a divat az önkifejezés legfontosabb eszköze, amellyel egyediségünknek teret engedhetünk. A TommyXZendaya kollekció alapdarabjai között minden ott van, amire egy modern nő nemcsak idén tavasszal vágyhat. A kapszulakollekció az énekes- színésznő eklektikus stílusának, Hilfiger amerikai szellemének, illetve a '70-es évek vidám formáinak és fazonjainak sajátos keveréke. Lássuk az alapdarabokat, amelyek plus size változatban is elérhetőek!


Derékban szűkített midiszoknya

Christian Dior óta tudjuk, hogy a homokóra sziluett a legnőiesebb forma, ezért egy övvel karcsúsított lábszárközépig érő szoknya örök etalon. Készülhet farmerből vagy bőrből, mindenhogyan imádnivaló, hiszen csodásan elrejti a kényesebb területeket. A harangszoknyához tökéletesen illik egy színben passzoló csíkos felső, melyet egy helyes kis szandál, vagy egy hosszabb szárú bőrcsizma is kiegészíthet.


Bordázott felső

A testre simuló kötött pulcsik mániája az 1970-es években tetőzött: aki élt és mozgott, mindenki bolondult a kötött és horgolt holmikért. A bordázott változatok különösen nagy rajongótáborral rendelkeztek, a tervezők pedig igyekeztek a csíkokat a lehető legtöbb verzióban felhasználni. A metálfényű felsők szoknyával és nadrággal is kompatibilisek, a csíkos pedig egyike azoknak a mintáknak, amelyek minden stílusban tökéletesen helytállnak.


Magas derekú trapéznadrág

Jó hír a körte alkatúaknak, hogy a magas derekú nadrágok nem merültek feledésbe, hanem épp reneszánszukat élik! A csípőre ejtett skinny fazonok és a legtöbb alkattípushoz sehogy sem passzoló mom jeansek után eljött a ringó csípők kora! Farmer helyett nyugodtan választhatunk elegánsabb változatokat, a lényeg a térd alatt bővülő szár. A hippi beütést laza hullámokkal és egy  betűrt mintás pólóval vihetjük tovább, amit csinos napokon egy finomkötött felsővel vagy lenge blúzzal is kiválthatunk.


Szaténruha

A világ legnyerőbb darabjai között ott van egy lágyan ringatózó mintás ruha, ami az év minden egyes napján tuti befutó. A szatén most újra porondon van - bár szerintem a kombinéruhák miatt eddig sem tűnt teljesen el. A bohém összeállítás egy kockás blézerrel bármikor irodaivá tehető, főleg ha egy nagyméretű táskával is megbolondítjuk. A vidám printek a '70-es évek hangulatát hordozzák, de ne féljünk merészen mixelni: a virágok bátran összeengedhetők a négyzetekkel.


Nadrágkosztüm

A blézer-nadrág együttesek kitörtek az irodák falai közül és manapság a legkedveltebb jolly jokerek listájának élén virítanak. A hosszított fazonú zakók megengedik, hogy sportosabban értelmezzük őket: a mindennapokban tűsarkú helyett tornacipővel is társíthatók. Egy fehér póló kiemeli a színeket, de a bevállalósabbak viselhetik tetőtől-talpig ugyanazt a mintát.


Kopogó facipő

Nem lenne igazán retró a válogatás, ha hiányoznának a sorból a platform cipők! A diszkókorszak jellegzetes lábbelijei a hetvenes évek szelét fújják. A magasított talpak ezúttal fából készülnek és szögekkel vannak díszítve, mint egykor a klumpák. A bokavillantás nem is lehetne stílusosabb, akár nyitott, akár zártabb fűzős cipőre esik a választásunk. A kecsesebb arany pántos szandálok viszont garantáltan a táncparkett sztárjává avatják viselőjüket. Nehéz a választás!


Rafinált partiruha

Esti alkalmakra nem feltétlen kell két kézzel szólni a csillámport, inkább bízzunk a lágyan redőzött anyagok szépségében! Egy csinos és kényelmes ruha komplett parti szett egy nyári bulira, farmer dzsekivel pedig randira is bedobható. A szolíd fényűzéshez néhány visszafogott kiegészítőnémi bronzosító és a bordóban úszó körmök is hozzájárulnak. 

Mivel kapszulakollekcióról beszélünk, a darabok más összeállításokban is megállják a helyüket, ezért sokféle sikkes és laza szett kreálható belőlük. Felvehetjük például a trapéz farmert a kockás blézerrel, a bőrszoknyát a pólóval, vagy a háromrészes nadrágkosztüm szaténblúzát az ujjatlan csíkos felsőre cserélhetjük. Ti melyik összeállítást hordanátok szívesen? :)

Képek forrása: Fashionista, Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése