Pulcsis idő / Sweater weather

Télen a legnagyobb kihívás, hogy egyszerre szinte annyi ruhát kell magunkra venni, mint nyáron egy egész hét alatt. Ezért az egyik leghasznosabb téli ruhadarab a kötött garbó, ami hűvös napokon sokoldalúságával a legjobb szövetségesed lesz. Egy kellően vastag darabbal úgy vészelheted át lazán a zimankót, hogy közben még stílusos is maradsz. Lássuk, hogy a ruhadarabból, ami a svéd származású színésznőről, Greta Garboról kapta a nevét, miként hozható ki a maximum néhány kreatív styling trükknek köszönhetően! :)


 Tényleg alap

A garbó soha nem fog kimenni a divatból! Hogy miért? Mert minden stílusba könnyen beilleszthető és szeles időben is védi a nyakat a megfázástól. Régen a matrózok munkaruhája volt, később a praktikum miatt a sportolók is felfedezték, majd Audrey Hepburnnek és a The Beatles tagjainak is jelentős szerepe volt a népszerűsítésében. Rohangálós napokon ne bonyolítsd túl a viselését: hord kívül, csak az ujjakat gyűrd fel kicsit!


 Félig bent, félig kint

Egy szoknyán vagy nadrágon kívül hordva lezser az összkép, ám ahhoz, hogy még stílusosabb legyél, az elülső derékrésznél kicsit tűrd be, a fennmaradó részt pedig hagyd leengedve. Ez optikailag rengeteget vékonyít rajtad és még övvel is működik. Csak kapd fel a kedvenc farmereddel, hajtsd vissza az ujjakat és vigyél magaddal egy szép táskát!


 Derékmustra

Kétségtelenül a legcsinosabb változat, ha darázsderekat villantasz! Ehhez kötött kedvencedet csak lazán húzd be a szoknya vagy nadrág derekába. Itt látszódik, hogy a garbó cseppet sem unalmas, hanem csinos és rendkívül nőies. Egy testet lágyan követő monokróm kompozíció nyújtja az alakot és minden korosztálynak jól all. A laza hatásért tűrd fel az ujjakat!


 Hajformázás felsőfokon

Egy oversized fazonnal szuperül palástolhatod, ha a frizurád nem tökéletes. Akár ruha alá húzod a garbót, akár egy másik pulcsi fölé, a nyakrészt emeld magasra és rejtsd el benne a hajad végét! Egy kis csavart visz az összeállításba, ráadásul vagány.



 Kesztyű pótló

Egy pulcsi nemcsak azért praktikus, mert melegíti a felsőtested, hanem mert szuper segítség, ha véletlenül otthon hagytad a kesztyűd. Nem kell feláldoznod magad a divat oltárán és kockára fagyni, csak húzd le a kézfejedre a garbó ujját. Még jobban mutat a kabátoddal, ha egy élénk színben pompázó darab van rajtad.


 Nyakba való

A kötött pulcsi a téli hónapokban mindennapos alapdarabbá avanzsál, így jópárat fel szoktam halmozni. Félálomban néha többet halászok ki egyszerre a szekrényből, de ilyenkor legalább van lehetőségem kreatívabban megalkotni az aznapi szettem. Például sál helyett is egy pulcsit kötök a nyakamba. Nemcsak télen működik, hanem átmeneti évszakokban is, igy mikor csípősebbre fordul az idő, csak magamra kapom a plusz réteget.


 Pulcsi is, ruha is

Egy garbót a nyarat leszámítva szinte egész évben ki tudsz használni. A hosszabb oversize fazonok kvázi ruhaként is működnek és egy hosszú csizmával párosítva hozzájárulnak ahhoz, hogy a kinézeted tíz pontos legyen. Hangsúlyozd a derekad egy szép övvel, ne feledkezz el a meleg harisnyáról, sőt akár alávehetsz egy hosszított inget is.

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése